У Єгипті знайшли руїни житлового будинку з лазнею. Як виявилося, споруда належить древньому місту під назвою Мемфіс. Як видно з фото, це будинок багатої людини. Тут обладнана лазня, кімната, а також куточок для поклоніння богам. Єгипетський божественний куточок зібрав в собі статуї друвних богів і ще раз довів, що єгиптяни були дуже побожною нацією.

Розкопки проводилися в 20 км на південь від Каїра в районі селища Міт-Рихана.

У виявленому будівлі добре зберігся фундамент. Це дає уявлення про його площі і приміщеннях.

Генеральний секретар Вищої ради у справах старожитностей Єгипту Мустафа Вазірі зазначив, що будинок був частиною житлового кварталу цього району. Він раніше входив до складу древньої столиці Єгипту - міста Мемфіс, який був заснований близько 3100 років до н. е ..

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Інтерес археологів викликали два приміщення: в одному розташовувалися римські лазні, а в другому відбувалися релігійні обряди. На це вказують декоровані кам'яні раковини, посуд та пристосування для виконання ритуалів.

Знахідка підтверджує, що в приватних будинках стародавніх єгиптян облаштовувалися святилища на честь божеств. Дає розуміння наскільки бідно чи багато жили люди в ті часи. Тут і там ми знаходимо нові докази існування розвиненої раси. Єгиптяни ще раз довели нам, що були куди більш розвинені, ніж інші нації, що жили в цей же час.

"Знай.ua" писав: їли м'ясо, пивом запивали: звичайний обід вікінгів, яким заздрила вся Європа. Вікінги прославилися не лише завдяки запеклих боїв, під час яких вони змітали все і вся на своєму шляху, але і завдяки своїм бенкетам, на яких столи ломилися від м'яса, а алкоголь лився рікою.

"Знай.ua" повідомляє по темі: Біля Софії Київської виявили унікальний артефакт: археологи радіють. Українські археологи під час розкопок біля заповідника Софія Київська виявили унікальні артефакти. Так була знайдена підвісна свинцева печатка для скріплення документів, яка відноситься до епохи Ярослава Мудрого і бронзову шпильку Х століття, а також торгову пломбу XV-XVI ст.