У Великобританії у відкритий доступ в Інтернет потрапили відомості про кількох міністрів. Причиною помилки стала вразливість у системі безпеки програми Консервативної партії. Така інформація стала відома від видання Sky News.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, у відкритому доступі були особисті дані та номери мобільних телефонів міністра фінансів Філіпа Хаммонда і колишнього глави МЗС Великобританії Бориса Джонсона.

Крім цього, в програмі з'явилася можливість змінювати фотографії та інші дані в особистому профілі політиків і журналістів, які були присутні на конференції Консервативної партії в Бермингемі.

Журналісти відзначили, що хтось використовував даний баг в системі і поміняв фото міністра у справах навколишнього середовища, екології і сільського господарства Майкла Гоува на фотографію медіамагната Руперта Мердока. Але, як стало відомо на даний момент, проблема вже вирішена, а додаток працює в нормальному режимі.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Майкл Гоув

Руперт Мердок

Також раніше повідомлялося, що хакери Росії, а саме співробітники ГРУ, таємно створили і вже застосовують нові небезпечні вірусні програми.

Ці віруси при попаданні на комп'ютер майже неможливо почистити або видалити, тому що вони здатні пережити навіть повне скидання жорсткого диска і продовжувати гніздитися в чертогах віртуальної пам'яті.

Як повідомляють фахівці, мета подібних вірусів - підтримка регулярного доступу до цільового пристрою. Американське новинне та аналітичне видання прямим текстом вказало, що немає сенсу стирати жорсткий диск, необхідно просто відразу викинути комп'ютер.

До того ж, не так давно скандал зі зломом торкнувся і Facebook. Близько 90 млн користувачів зловмисники зламали, отримавши доступ до всіх фото та записів жертв. Як відзначають в компанії, винуватцем виявилася їх функція "Подивитися як..."

Нагадаємо, раніше стало відомо, що популярний додаток для Android займався крадіжками грошей з карт своїх користувачів.

Також Знай.UA писав про те, що Аерофлот "злив" у вільний доступ всі секретні коди.

Крім цього, Знай.UA розповів, що Über нахабно приховував витік даних про мільйони своїх користувачів.