Кореспондент BBC News Уїлл Вернон побував в селі Березівка ​​Амурської області Росії, де провів своє дитинство полковник російської військової розвідки (ГРУ) Анатолій Чепіга, яка звинувачують в отруєні Скрипаля.

Про це повідомляє Бі-бі-сі Україна.

У ході розмови з місцевими жителями села журналісту вдалося з'ясувати, що на опублікованому у мережі фото вони впізнали Чепігу та зазначили, що він був офіцером та служив у багатьох гарячих точках світу, після чого отримав звання героя Росії.

Крім того одна з місцевих жительок зазначила, що він служив у Чечні, а його батьки вже виїхали з села. Вона також додала, що не бачила його з тих пір, як він був школярем.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

"Я не повірила, що він був отруйником Скрипаля", - додала вона.

У свою чергу журналіст BBC спробувала налагодити зв'язок з родиною "Бошірова-Чепіги", його батькові - Володимиру - 64 роки.

Наразі вже відомо, що у 1990-ті роки він був директором і співзасновником ЗАТ СПМК (Спеціалізована пересувна механізована колона) "Івановська". На початку 2000-х років працював e адміністрації Іванівського району Амурської області РФ, а в середині десятиліття - в інженерно-саперного батальйону в Березівці

У тій же частині працювала його майбутня дружина Тетяна, яка судячи з усього мати Чепіги-Бошірова. Зараз їй теж 64 роки. Навесні 2014 року ці фірми продали будинок і прилеглий до нього земельну ділянку в Березівці.

Крім того наразі вже відомо, що місцева влада допомогла сім'ї Чепіги купити квартиру Благовєщенську. Відомо, що Чепіги отримували від місцевої влади субсидію на відшкодування частини витрат на покупку житла в іпотеку.

У 2016 році люди з іменами Володимир і Тетяна Чепіга судилися з керівникаами соцзахисту Іванівського району, яке не платило належну субсидію на відшкодування частини витрат по купівлі однокімнатної квартири.

Вдалося знайти номер телефону, який сім'я використовувала в кінці 2000-х років. В одній з баз даних він зареєстрований на Чепігу-старшого, в іншій - на його дружину (мати Анатолія) Тетяну. У вересні 2018 цей номер був вказаний в оголошенні про здачу кімнати в Благовєщенську на ім'я Олена (одну з родичок Чепіга звуть Олена, однак BBC не вдалося точно встановити, що мова йде про одну й ту ж жінці).

Не Боширов, а Чепига. Bellingcat назвала имя и звание подозреваемого в отравлении в Солсбери

Нагадаємо, у справі Бошірова-Петрова сплив батько і 150 мільйонів.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, за що Кремль намагався вбити Скрипаля.

Також "Знай.ua" писав, що на родину Скрипалів знову напали.