Легендарний американський блюзовий гітарист та співак Отіс Раш пішов з життя через ускладнення викликаних інсультом, який він переніс ще у 2003.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що виконавця називають одним з ключових творців "блюзу західного боку" 1950-х і 1960-х років. Учасники так званого напряму West Side Sound модернізували традиційний блюз, внісши в нього більше джазового, посиленого звуку.

Уже перша пісня артиста, яку він записав ще у 1956 році "I Can not Quit You Baby" досягла шостого рядка відомого чарту ритм-енд-блюз" журналу Billboard і вивів співака на міжнародну сцену.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Далі Отіс Раш продовжив записувати музику, і тепер багато його пісень вважаються класикою блюзу. Музика легендарного виконавця вплинула на ціле покоління музикантів - від Карлоса Сантана і Еріка Клептона до рок-групи Led Zeppelin.

У 1999 році за сингл Any Place I'm Going виконавець був удостоєний премії "Греммі". На той момент саме цю пісню вважали "кращою у традиційному блюзовому записі", а сам Раш був введений в Зал слави Фонду Блюзу.

Крім того відомо, що кар'єра народився у Філадельфії музиканта почалася після його переїзду в Чикаго. У місцевих клубах він почав грати на гітарі і виконувати пісні в ковбойському капелюсі, що згодом стало традиційним атрибутом його сценічного образу.

"Він був одним з останніх великих блюзових гітаристів, він був електричним богом", - сказав в бесіді з телеканалом генеральний директор і засновник Чиказького блюзового музею Грегг Паркер.

Раш, за його словами, любив виступати перед аудиторією, від невеликих клубів на заході Чикаго до популярних концертних майданчиків в Європі і Японії.

Разом з тим варто відзначити, що раніше у п'ятницю, 28 вересня, на 78-му році пішов з життя Надзвичайний і Повноважний Посол України, колишній перший заступник міністра закордонних справ Микола Макаревич.

Микола Петрович майже 50 років свого життя присвятив дипломатичній діяльності.

"Сумна звістка... Пішов у вічність один з корифеїв української дипломатії Микола Петрович Макаревич. Він пройшов яскравий шлях від аташе протокольно – консульського відділу МЗС Української РСР до Надзвичайного і Повноважного Посла, першого заступника міністра закордонних справ незалежної України", – йдеться у повідомленні.

Помер Отіс Раш: легендарний блюзмен

Нагадаємо, помер засновник найвідомішого рок-гурту.

Як повідомляв "Знай.ua", королеву краси пошматували і вбили за зайву відвертість.

Також "Знай.ua" писав, що Україна оплакує відомого режисера.