Грецькі журналісти оприлюднили деякі уривки з тривалої бесіди Вселенського Патріарха Варфоломія та глави РПЦ Кирила. Відомо, що зустріч відбулася ще 31 серпня у Фанарі.

За словами журналістів, стало відомо, що під час зустрічі через брехливі аргументи та маніпуляції представників РПЦ жорстко поставили на місце.

Вселенський патріарх Варфоломій

Головною темою була Україна і надання Українській Церкві автокефалії, наводить витяги з матеріалу грецького сайту "Ортодоксія" експерт Інституту світової політики Ярослав Коцюба. Про це пише "Обозреватель".

Так, під час діалогу глава московської церкви намагався переконати Патріарха Варфоломія, що не варто УЦ надавати автокефалію, так як на Майдані відбувся "державний переворот" і тепер, мовляв, нова незаконна влада намагається через автокефалію зміцнити свої позиції.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Патріарх РПЦ Кирило

"Змістовно парирував Патріарх Варфоломій, коли запитав кремлівських агентів: "Чому ви не можете вільно їздити в Україну? Чи не тому, що у вас там немає підтримки?" - сказано в статті.

Варфоломій попередив московського пропагандиста в рясі, що якщо він не зможе довести ці пусті звинувачення, то на його чекає "церковне прокляття".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з посиланням на досить тривалі взаємини Константинопольської церкви з українською церквою Вселенський патріарх Варфоломій спробував обґрунтувати канонічну і правову юрисдикцію своєї церкви в Україні на основі історичних доказів.

Варфоломію вдалося спростувати звинувачення Москви проти Константинополя про нібито "втручання" у церковні справи України.

Варто нагадати, що у вівторок, 25 вересня, держдеп Сполучених Штатів Америки підтримав Україну у питанні здобуття автокефалії православної церкви.

Нагадаємо, Невзоров підкинув дров до палаючого кадила РПЦ.

Як повідомляв Знай.uа московські попи зважилися на нечуване, Варфоломій не пробачить.

Знай.uа писав, схоже на агонію: шавки Путіна пригрозили війною через Томос.