В історії про отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки з'явився третій учасник, який допомагав Боширову і Петрову у проведенні операції.

Видання Daily Telegraph повідомляє, що цей персонаж міг займатися збором інформації і складанням плану, за яким пізніше працювали отруйники. Колишній офіцер британської розвідки Сергій Мигдал розповів, що збір даних - це невід'ємна частина будь-якої серйозної операції.

"Я так розумію, що вони спеціально приурочили замах до приїзду в Солсбері Юлії. Це давало гарантію того, що в ці дні Сергій Скрипаль обов'язково буде в місті. Якщо б вони постійно стежили за пересуваннями, то це зайняло б надто багато часу і обов'язково викликало б підозри", - розповів екс-офіцер.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Зараз правоохоронці не називають імені підозрюваного, але зазначається, що особистість слідство вже стовідсотково встановило. Так, за даними видання, цього чоловіка звуть Олександр, тільки прізвище є псевдонімом. У середу, 26 вересня, два британських видання написали, що Боширов найімовірніше є полковником ГРУ і насправді його звуть Анатолій Чепіга.

В підтвердження свій правоти видання опублікували архівні фотографії та виписку з системи "Російський паспорт" за 2014 рік, щоб довести: Боширов і Чепіга - це одна й та сама людина. Трохи пізніше газета "Комерсант" опублікувала свідчення односельців Анатолія Чепіги (селище в Амурській області), які одноголосно підтвердили його особистість.

Прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков, як завжди, перевів стрілки і заявив, що "не знає, чи є такий полковник (Чепіга)", порадивши журналістам вимагати відповідь від Міністерства оборони.

Нагадаємо, в Росії створили "Новичок" для масового споживання.

Раніше Знай.uа писав, що розкрито особистість отруйника Скрипаля Боширова.

Також Знай.uа писав, що отруйники Скрипаля попалися на ще одному злочині.