Прес-аташе президента країни-агресора Росії Дмитро Пєсков відреагував на інформацію про одного з отруювачів Скрипалів полковника Анатолія Чепігу (він же Руслан Бошіров). Реакція ця, зрештою, була передбачуваною.

Так, 27 вересня прес-секретар Володимира Путіна заявив журналістам, що нічого не знає про полковника ГРУ, Героя Росії Анатолія Чепігу, якого група Bellingcat ідентифікувала як підозрюваного в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля. Про це пише "Медуза"

Путінський прес-секретар напевне вирішив, що в даній ситуації найкраще "прикидатися валянком". Хоча, враховуючи те, що навряд чи він може щось сам вирішувати, можна вважати, що саме такі відповіді на запитання Пєсков дає за методичкою свого господаря.

Журналістам прес-секретар Володимира Путіна порадив з питаннями про Чепігу звертатися в Міноборони.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

В той же час Пєсков заявив, що в Кремлі перевірять інформацію The Insider і Bellingcat і дізнаються, чи є серед Героїв Росії полковник ГРУ Анатолій Чепіга, якого ідентифікували як Руслана Бошірова, підозрюваного в отруєнні екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля.

При цьому Пєсков назвав розслідування Insider і Bellingcat "неформальним", додавши, що невідомо – "наскільки воно відповідає дійсності і чи відповідає".

Разом з тим прес-секретар Путіна зазначив, що в Кремлі продовжують вірити своєму президенту і виходять з інформації, озвученої Путіним і "самими громадянами Росії" Бошіровим і його напарником Олександром Петровим.

"Ті дані, якими ми оперуємо, - це те, що було сказано президентом, а потім сказано самими громадянами Росії (Олександром Петровим і людиною, що називав себе Руслан Бошіров – ред)." - сказав він.

Пєсков не став коментувати факт, що Бошіров і Чепіга - одна і та ж особа.
А на питання, чому Путін говорив, що Бошіров є цивільною особою, прес-секретар президента відповів, що "він мав у своєму розпорядженні таку інформацію".

Нагадаємо, очільник МЗС Британії Джеремі Хант пояснив Лаврову, чим Кремль заплатить за хімічну атаку в Солсбері.

Як повідомляв портал "Знай.ua", розкрита особистість отруйника Скрипаля "Боширова" – він виявився полковником ГРУ і "Героєм Росії" Анатолієм Чепігою.

Також "Знай.ua" писав, Марія Захарова назвала "вбросом" інформацію про те, що Руслан Боширов, якого Лондон разом з Олександром Петровим звинувачує у замаху на Скрипалів, — насправді полковник ГРУ Анатолій Чепіга.