У зв'язку з нещодавніми скандалами щодо сексуальних домагань, в мережі з'являється величезна кількість нових жертв, які повідомляють про свій травматичний досвід. Цього разу в епіцентр скандалу потрапив 81-річний комік Білл Косбі, повідомляє The Hollywood Reporter.

Як повідомляє джерело, в місті Норрістаун (Пенсільванія, США) суд засудив Косбі до в'язниці за згвалтування. Йому загрожує як мінімум 3 роки позбавлення волі, а граничний термін тюремного ув'язнення - до 10 років.

комік

Через скоєні дії 81-річного Косбі зареєструють в списку сексуальних злочинців і він буде зобов'язаний до кінця життя спостерігатися у психолога, а також в державних органах.

Крім цього комік повинен заплатити штраф у розмірі 25 тисяч доларів і судові витрати. Коміка взяли під варту відразу після вироку і в наручниках відвезли до в'язниці.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Показати ще

Першою постраждалою, яка заговорила про свій досвід через рік після зґвалтування стала екс-співробітниця університету Темпл у Філадельфії Андреа Констанді. За її словами, в січні 2004 року комік накачав її наркотиками і тричі зґвалтував у себе вдома в Філадельфії.

Однак, в той період коміка не притягнули до відповідальності, тому що нібито не було достатньої кількості доказів. Після цього Констанді вирішила діяти в приватному порядку і подала цивільний позов. Суперечка дійшла до суду - Косбі виплатив жінці 3,4 мільйона доларів відступних.

Американські прокурори повернулися до справи Констанді через більш ніж 10 років - після того, як десятки жінок висунули проти Косбі звинувачення в сексуальному насильстві. Однак через термін давності до кримінального суду дійшла лише справа Констанді.

Суд відправив справу на перегляд, і в квітні 2018 присяжні визнали актора винним за трьома епізодами згвалтування.

Свідками на суді виступили ще п'ять жінок, які теж звинуватили коміка в зґвалтуваннях. Багато хто був шокований тим, що серед постраждалих виявилася модель Дженіс Дікінсон, яка заявила суду, що в 1982 році Косбі напоїв її таблетками, а потім згвалтував.

Інша постраждала Челан Лаша - заявила, що Косбі згвалтував її в 1986-му, коли їй було 17 років. Експерти вважають, що рішення судді прийняти ці свідчення можуть стати приводом для оскарження вироку. Суддя пояснив це тим, що відразу п'ять жінок не можуть брехати, повідомляє The New York Times.

У той же час адвокати Білла Косбі заявили, що подаватимуть на апеляцію. Тому в ЗМІ припускають, що справа може затягнутися на роки. До слова, комік став першим актором, викритим у рамках кампанії #MeToo, який відбуватиме реальне покарання за секс-злочини.

Нагадаємо, в 2001 році Карен Уайт потрапила за ґрати за розбещення малолітнього. Трансгендерна жінка технічно залишалася чоловіком, однак суд постановив відправити злочинницю в жіночу в'язницю. І вона скористалася ситуацією, тричі згвалтувавши одну з ув'язнених, повідомляє The Sun.

Як повідомляв Znaj.ua, проти французького актора, який має також громадянство РФ, Жерара Депардьє у Франції почали розслідування за підозрою у зґвалтуванні. Про це повідомляє AFP з посиланням на джерела в суді.

Також Znaj.ua писав про те, що у Тагілострівському районному суді м. Нижній Тагіл, було прийнято рішення про заміну реального терміну ув'язнення Артуру Косіціну. Варто згадати, що він був позбавлений волі за зґвалтування 27 неповнолітніх дівчаток і жінок.