Днями світовим ЗМІ стало відомо про те, що ФСБ Росії розпочала перевірку щодо витоку особистих даних росіян Олександра Петрова і Руслана Боширова, яких звинувачують у отруєнні Скрипалів.

Олександр Петров і Руслан Боширов

У повідомленні йдеться, що ФСБ розшукує співробітників МВС, які нібито "продали" журналістам або іншим особам анкети на отримання закордонних паспортів та інші документи Петрова і Бошірова, що містять персональні дані.

"Що стосується осіб, які надали персональні відомості, будуть вжиті серйозні заходи", - повідомляє джерело.

Олександр Петров і Руслан Боширов

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, Олександр Петров і Руслан Боширов, який британські власті звинувачують у хімічній атаці у Солсбері і вважають агентами ГРУ РФ, прилітали в Нідерланди 8 квітня 2016 року.

отруєння Скрипалів

Тобто через два дні після проведення в країні референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це повідомляють міжнародна група розслідувачів Bellingcat і Insider з посиланням на джерела в правоохоронних органах Нідерландів.

"Петров і Боширов (або тільки Петров, оскільки наше дослідження відслідковує тільки паспортні дані Петрова) приїхали в столицю Білорусі, щоб вилетіти звідти в Амстердам. Вони прибули до Нідерландів через два дні після спірного референдуму про асоціацію України з ЄС, і через 10 днів Петров повертається до Москви", - сказано в повідомленні.


Як писав раніше Знай.ua, пригоди так званих туристів Олександра Петрова та Руслана Боширова на одній Англії не закінчуються.

Боширов та Петров

З'явилася інформація, що підозрювані владою Великобританії у замаху на екс-агента ЦРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію раніше були заарештовані в Нідерландах.

Отруєння Скрипалів

Про це стало відомо завдяки розслідуванню видань Bellingcat та The Insider.


Також Знай.ua писав про те, що Руслану Боширову і Олександру Петрову, які підозрюються в замаху на екс-ГРУшника Сергія Скрипаля та його доньку, подарують бренд Petroff & Boshiroff для виробництва хімічних речовин та надання туристичних послуг.