Міністерство юстиції США підозрюють мільярдер Ілона Маска в маніпулюванні ринком цінних папер.

Про це повідомляють ЗМІ.

ВІдзначається, що сам Ілон Маск через загрозу кримінального переслідування страждає на безсоння, підсів на снодійне та почав сильно захоплюватись марихуаною.

У свою чергу аналітики зазначають про "саморуйнування та нерозсудливість" засновника Tesla, що стане величезною проблемою для компанії.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Минулої середи компанія Tesla офіційно повідомила, що Міністерство юстиції проводить розслідування, пов'язане з твітами Ілона Маска від 7 серпня, де підприємець повідомив про плани провести викуп акцій компанії з біржі за ціною 420 доларів при ринковій ціні на той момент в 350 доларів.

Подібні заяви керівника компанії відразу ж підняля вартість акцій відразу ж на 11 відсотків.

Після цього акціонери та інвестори компанії намагались зрозуміти, що стоїть за подібними заявами мільярдера, який міг таким чином просто пожартувати.

Нагадаємо, 1 квітня Маск попередив всіх в твіттері про своє швидке банкрутство, вкинувши в шок біржових трейдерів. Виявляється, це був першоквітневий жарт.

Ясність щодо викупу акцій Tesla з біржі виникла в середині серпня, коли Маск поінформував, що гроші на це готовий надати Суверенний фонд Саудівської Аравії.

"Суверенний фонд Саудівської Аравії кілька разів вступав в переговори зі мною про перетворення Tesla в приватну компанію, - пояснив він. - Вони зустрілися зі мною на початку 2017 го і пояснили, що зацікавлені в цьому, оскільки хочуть послабити залежність економіки від нафтових доходів", - зазначив мільярдер.

Відразу ж після чергової зустрічі Маск публічно оголосив про свої плани, що відразу ж відбилось на котируванні акцій компанії.

Важливий момент: коли 2 серпня Маск сповістив про це рада директорів, ті порекомендували йому повідомити про свої плани найбільшим акціонерам Tesla.

Однак він вважав за потрібне зробити публічну заяву в твіттері. І це сильно сприяло зростанню котирувань акцій.

В результаті Ілон Маск відмовився від угоди з Суверенним фондом Саудівської Аравії, пославшись на прохання інвесторів, що не додало йому довіри біржових трейдерів і наглядових органів.

Ілон Маск представив нову розробку

Нагадаємо, Маска кинув п'ятий за місяць чоловік.

Як повідомляв "Знай.ua", шведська компанія представила водного вбивцю Tesla.

Також "Знай.ua" писав, що нове оновлення Tesla вбило автопілот.