Скандальний політик з Росії Володимир Жириновський спільно з деякими співучасниками з власної політичної партії надав роботу українським слідчим. Генеральній прокуратурі України було видано дозвіл суду на організацію досудового розслідування дій росіян.

Відділ зв'язків ГПУ з громадськістю та ЗМІ розповів ТСН, що виявлені факти матеріального-технічного спонсорування терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР", яким займався Жириновський і два депутати Держдуми РФ. В якості дати зафіксована весна 2014 року, коли в Москві прихильники ЛДПР організували збір коштів на потреби терористів.

Співробітники Генпрокуратури з'ясували, що російські політики "в присутності засобів масової інформації закликали громадян Росії починати збір коштів для матеріального забезпечення "ЛНР" і "ДНР", а також посприяли публікації оголошень на сайтах партії та організації пунктів на території Росії по збору необхідних коштів. Крім усього іншого, вищезгадані депутати підписали відповідну угоду, що стосується матеріального спонсорування "ДНР", а також надали представникам цієї терористичної організації приміщення в Москві для представницької діяльності".

Групі під проводом Жириновського приписують поставки, які тривали протягом 2014-2017 років, транспортних засобів для терористичної угруповання "Сомалі", лідером якого був бойовик, який носить прізвисько "Гіві". На адресу обвинувачених складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, яке підкріплене ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України. "Інкриміновані депутатам Державної Думи Російської Федерації кримінальні правопорушення гарантують покарання у вигляді заходів: 10 до 12 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна", - зазначили в прокуратурі.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

До того ж, з'ясувалося, що Жириновський пообіцяв "поставити над Києвом прапор Росії".

Крім цього, Знай.UA писав, що під час мітингів проти пенсійної реформи у Росії Жириновський бив активістів, що потрапило на відео.

Також Знай.UA розповідав, що стала відома страшна статистика "ДНР".