Російські оборонні відомства стверджують, що надані ними документи щодо збитого на Донбасі малазійського авіалайнера рейсу МН17 справжні.


Чиновники запевняють: ракета "Бук", якою і збили літак, нібито розроблена в Україні і належить полку ЗСУ № 223. До них підключилися засоби пропаганди Кремля.

Катастрофа МН 17

В якості доказу наводять те, що у процесі розробки цієї керованої зенітної ракети 9М38 в дослідно-конструкторської роботи на неї створювався унікальний комплект робочої конструкторської документації.

Катастрофа МН 17

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

До складу входив екземпляр формалізованого формуляра на двигун, сопло, а також інші агрегати.

"В цей же час сам формуляр на двигун зенітної ракети був еталонним. Як відомо, з нього проводився цілий тираж формулярів. Після цього в них і вносилися унікальні дані, які характеризують кожен двигун до окремої виготовленої ракеті", - підсумували в Міноборони РФ.


Катастрофа МН 17: хронологія подій

Катастрофа МН 17


Трагедія сталася 17 липня 2014 року, літак Боїнг-777 малайзійських авіаліній, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії на території села Грабово в Донецькій області, ця територія контролювалася бойовиками "ДНР".

Катастрофа МН 17


Екіпаж зв'язався з Дніпропетровськими диспетчерами, а через 8 секунд зник з радарів, в результаті трагедії загинули всі пасажири. Ця катастрофа вважається найбільшою в історії України.

Катастрофа МН 17

На борту лайнера перебувало 298 осіб. З них 192 - громадяни Нідерландів, 44 малазійця, 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців, четверо німці, четверо бельгійців, троє філіппінців, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

Катастрофа МН 17

Обшивку лайнера пробили близько 800 осколків.
Під час падіння літак просто розвалювався на шматки.

Ключові факти у справі збитого "Боїнгу" почали з'являтися тільки минулого року.
Приміром, стали відомі безпосередні винуватці катастрофи.

катастрофа МН17

У травні 2018 року слідчі представили докази того, що Росія причетна до краху літака. З'ясувалося, що "Бук", яким збили літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ.

Катастрофа МН 17

Його перевезенням керував генерал Сергій Дубинський, відомий під псевдонімом "Хмурий". Крім того, стала відома особистість ще одного ключового фігуранта справи. Це генерал-полковник Микола Федорович Ткачов з позивним "Дельфін".


Дивіться: Річниця катастрофи МН17: в G7 закликали РФ дати пояснення про аварію "Боїнга"


Нагадаємо, у Нижегородській області розбився російський винищувач МіГ-31.
Як повідомляв Знай.ua, в афганській провінції Фарах впав військовий вертоліт.
Також Знай.ua писав, секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував заяву РФ про трагедію пасажирським літаком "Боїнг" Малазійських авіаліній.