Державний департамент США опублікував список російських громадян і компаній, щодо яких Вашингтон введе санкції. Документ розміщений на сайті зовнішньополітичного відомства.

В список потрапили фізичні особи і компанії, пов'язані зі сферами оборони та розвідки Росії. Зокрема, США ввели санкції проти приватної військової компанії "Вагнер", петербурзького "Агентства інтернет-досліджень", компанії Євгена Пригожина Concord Management and Consulting і Concord Catering.

Крім того, в документі значаться авіазавод імені Гагаріна в Комсомольську-на-Амурі, "Оборонлогистика" і навіть департамент підготовки військ і постачання Центральної військової ради Китаю (судячи з усього, через закупівлю у Росії винищувачів Су-35 і систем С-400).

ПВК "Вагнер"

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Серед фізичних осіб у чорному списку Держдепартаменту США присутні начальник Головного управління Генштабу Збройних Сил РФ Ігор Коробів і інші співробітники ГРУ, яких США звинувачують у втручанні у вибори президента.

Всього в затвердженому держсекретарем США Майклом Помпео списку перераховані 72 людини і компанії, пов'язані з ЗС РФ. Вони потрапили під закон CAATSA ("Про протидію супротивникам Америки допомогою санкцій").

Євген Пригожин, якого називають не інакше як "кремлівським кухарем" або "кухарем Путіна", тому що він постачає продукти для Міноборони та адміністрації президента, входить в санкційний список США. Його пов'язують з "фабрикою тролів", фахівці якої пишуть в соцмережах платні коментарі в підтримку нинішнього російського уряду.

У ЗМІ не раз проходила інформація, що одна компанія, пов'язана з Пригожиним, підписала з Сирією договір про звільнення нафтопромислів, а інша фірма фінансує ПВК "Вагнера". "Вагнеровці" були помічені у бойових діях в Сирії та інших країнах Африки.

ПВК "Вагнер"

Нагадаємо, останній сховок "Вагнера" в Сирії здали українські волонтери.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" СБУ всьому світу показала особи шакалів з Вагнера.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що у Пентагоні відповіли на цинічну брехню Кремля.