Пригоди так званих туристів Олександра Петрова та Руслана Боширова на одній Англії не закінчуються. З'явилася інформація, що підозрювані владою Великобританії у замаху на екс-агента ЦРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію раніше були заарештовані в Нідерландах.

Про це стало відомо завдяки розслідуванню видань Bellingcat та The Insider.

Журналісти заявили, що два російських шпигуна прямували до Швейцарії для того, щоб отримати доступ до даних лабораторії в місті Шпіц, яка займалася розслідуванням хімічних атак в Сирії і отруєнням Скрипалів.

Також затриманих підозрюють у причетності до кібератаки на європейську штаб-квартиру Всесвітнього антидопінгового агентства WADA в Лозанні.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Автори розслідування відзначили, що поїздка в Швейцарію в кінці січня - початку лютого 2018 була останнім візитом Петрова і Боширова в Шенгенську зону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що провідні британські ЗМІ зуміли знайти копію паспорта другого отруйника Скрипалів Руслана Боширова.

Зараз вже відомо, що паспорти Баширова та іншого підозрюваного в отруєнні Скрипалів Петрова неймовірно схожі між собою і видані в обох через досить дивну причину.

Варто нагадати, що росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, які звинувачуються владою Британії у отруєнні екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки, зникли після інтерв'ю з головним редактором телеканалу RT Маргаритою Симоньян.

Про це в коментарі для програми BBC Newsnight повідомила сама журналістка. Після бесіди з нею фігуранти справи про отруєння в Солсбері пообіцяли прислати їй фотографії, що підтверджують їх "туристичну поїздку в Англію.

"Я намагалася зателефонувати їм за номером, з якого вони дзвонили мені, але він був недоступний. Вони сказали, що якщо знайдуть фотографії, то пришлють їх, але я все ще чекаю", — розповіла Симоньян.

Нагадаємо, це підстава: як фатальна блондинка відмазувала путінських агентів.

Як повідомляв Знай.uа британські дружки Путіна готують відставку Терези Мей.

Знай.uа писав, особистий ворог Путіна розшифрував підступну "багатоходівочку".