Дональд Трамп на переговорах з Анджеєм Дудою заявив про запит Польщі на постійну присутність американської армії на території країни у зв'язку з небезпекою російської агресії.

Путін своєю політикою залякування сусідніх держав домігся результатів, прямо протилежних бажаним: замість відмови від вступу до НАТО, сусіди, в масовому порядку прагнуть отримати військову підтримку Альянсу.

Польща неодноразово зверталася з проханням про постійну військову присутність США на своїй території у зв'язку з побоюваннями російської агресії. Американські солдати сьогодні присутні на території Польщі в складі контингенту НАТО.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати розглядають прохання Польщі про постійну дислокацю американських військ. Про це він сказав перед зустріччю з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Білому домі, передає Reuters.

"Польща хоче внести дуже великий внесок у відносини з США і мати військову присутність, і, звичайно ж, це ми обговоримо", - сказав Трамп.

"Ми серйозно ставимося до цього. Я знаю, що Польщі дуже подобається ця ідея, і це те, що ми розглядаємо", - додав Трамп.

Згідно з пропозицією Міністерства оборони Польщі, яке було оприлюднено польськими ЗМІ, Варшава може виділити до 2 млрд доларів на будівництво постійної військової бази США. Джерело в уряді Польщі підтвердило Reuters, що така пропозиція була зроблена.

Нагадаємо, польський президент Анджей Дуда відмовився надсилати вітання на адресу президента РФ Володимира Путіна стосовно його перемоги на виборах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", США перекинули бронетанкову дивізію практично до російських кордонів. Її розмістили в Польщі.

Також "Знай.ua" писав, до Польщі прилетіли американські "Яструби"

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще