У Солсбері територію італійського ресторану "Преццо" оточила поліція – двом відвідувачам, чоловіку та жінці, стало зле, ймовірною причиною називають отруєння.


Нові жертви "Новичка"?

Отруєння Скрипалів


Припускають, що обоє вони можуть бути росіянами. Правоохоронці Уілтшира заявили, що їх викликала в "Преццо" бригада швидкої допомоги.


За даними Independent, британським копам поки не вдалося підтвердити громадянство постраждалих. Відомо, що інцидент стався в декількох сотнях метрів від місця, де в березні були виявлені екс-офіцер російської розвідки Сергій Скрипаль і його донька Юлія після отруєння "Новачком".

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Отруєння Скрипалів


Свідки запевняють: симптоми у пари з "Преццо" дуже нагадують ті, котрі спостерігалися у Скрипаля.


Днями поліція Великобританії також повідомила, що правоохоронців викликали в ресторан в Солсбері ввечері після "медичного інциденту" за участю чоловіка і жінки. В якості запобіжного заходу ресторан і його околиці оточили, поліція з'ясовує обставини, за яких відвідувачам закладу стало зле.

Отруєння Скрипалів


У березні "Новичком" були отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, його доньку Юлію, захворів також поліцейський Нік Бейлі, який працював на місці інциденту.
У червні після отруєння "Новичком" були госпіталізовані мешканці Еймсбері Чарлі Роулі і його подруга Дон Стерджесс. Всі постраждалі, окрім Стерджесс, вижили.

Слідство не вважає інцидент з Роулі і Стерджесс спланованим замахом. Роулі повідомив слідчим, що знайшов флакон з рідиною, вирішив, що це парфуми, і дав його Стерджесс.

Отруєння Скрипалів


Лондон стверджує, що "Новичок" розробили в Росії, в той же час Москва цю інформацію заперечує.


Дивіться: Через причетність Кремля до отруєння Скрипалів Європа готує нові санкції


Нагадаємо, знайдено копію паспорту другого отруювача Скрипалів Руслана Боширова.
Як повідомляв Знай.ua, Великобританія не буде вводити санкції проти Росії у справі Скрипалів до завершення Brexit, виходу країни зі складу Євросоюзу.
Також Знай.ua писав, Ендрю Мюррею, який відомий світові своїми комуністичними поглядами і який активно підтримує позицію Кремля щодо України, заборонили в'їзд на територію України.