Журналісти провідних британський видань Патрік Рівел та Олівер Керрол подзвонили за телефонним номером, який вказаний у документів федеральної міграційної служби на Олександра Петрова та отримали несподівану відповідь.

Про це обидва кореспондента повідомили в твіттері.

За словами Керрола, співрозмовник повісив трубку після питання, чи працював Олександр Петров у відомстві.

Він розповів, що знайшов цей номер у документах ФМС та вирішив подзвонити на нього. Після дзвінка його відразу ж охопили неймовірні почуття, адже на іншій стороні зв'язку трубку взяв представник російського Міноборони.

"Я зателефонував за номером телефону <...>, який ЗМІ називають номером Міноборони. Людина, що відповів мені о третій годині ночі, підтвердив, що я потрапив в міністерство", - додав журналіст.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Показати ще

"Тільки що подзвонив по цьому самому номеру - людина на тому кінці лінії підтвердив, що це номер приймальні Міноборони. Працював у них Петров? - Повісив трубку", - заявили журналісти.

Разом з тим варто відзначити, що раніше спільне розслідування The Bellingcat і The Insider підтвердило, що Олександр Петров і Руслан Боширов, підозрювані урядом Британії в отруєнні Скрипалів, дійсно є співробітниками російських спецслужб.

Про це свідчить ряд документів, а також прямих і непрямих доказів. Видання опублікували першу частину розслідування, повна версія буде опублікована на початку наступного тижня.

"Відомостей не давати. Цілком таємно"

Якщо подивитися на дані Олександра Петрова в базі ФМС, то створюється враження, що він "народився" в 2009 році. Тобто за паспортом він народився 13 липня 1979 місті Котлас, але на ділі ніяких слідів його присутності в цьому світі до 2009 року, коли йому був виданий цей паспорт, немає.

У звичайних досьє ФМС на "простих смертних" є замітки про отримання інших національних і закордонних паспортів, факти реєстрацій за різними адресами. У досьє Петрова нічого цього немає. Свій паспорт в 2009 році він отримав "замість зіпсованого", і в досьє вказано номер цього "зіпсованого" паспорта, якого ніколи не існувало в природі.

На файлі з паспортними даними значиться штамп "відомостей не давати".

А файл з біографією - порожній і крім штампу "відомостей не давати" стоїть підпис - "ц.т." (цілком таємно).

Цікаво, що за місцем проживання Олександра Петрова раніше мешкав ще один чоловік з прізвищем Петров, паспортні дані якого відрізняються.

Просто туристи – Петров та Боширов запевняють, що у Солсбері приїхали подивитися на собор

Нагадаємо, єпископ із Солсбері в пух і прах розніс брехню отруйників Скрипалів.

Як повідомляв "Знай.ua", отруйники Скрипалів після скандального інтерв'ю містично зникли.

Також "Знай.ua" писав, що соцмережі вигадали, чим займалися Петров і Боширов у Солсбері.