У США скасували більше 800 авіарейсів через наближення наймасштабнішого за останні десятки років урагану "Флоренс" на східне узбережжя країни.

Про це повідомляє CNN.

"Щонайменше 800 рейсів були скасовані з четверга до суботи перед приходом урагану (" Флоренс "- ред.) На східне узбережжя Сполучених Штатів", - йдеться в повідомленні.

Наразі вже відомо, що наразі ураган став менш потужним ніж спочатку та знаходиться в другій категорії. Крім того відомо, що максимальна швидкість вітру вже сягає близько 180 км на годину.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Показати ще

Варто відзначити, що раніше у США оголосили масову евакуацію громадян. Так, близько мільйона людей найближчим часом мають переселити до безпечного місця.

Повідомляється, що настільки масова евакуація у США не проходила вже багато десятиліть. Крім того відомо, що губернатор штату Генрі Макмастер вже оголосив надзвичайний стан на всій території штату та доручив відповілним службам якнайкраже підготуватись до масштабної загрози.

Шторм "Флоренс" обіцяє бути найпотужнішим за останні кілька десяьків років. За прогнозами, що він досягне східного узбережжя США в четвер, 13 вересня. До цього "Флоренс" пройде між Бермудськими і Багамські острови. Південна і Північна Кароліна візьмуть на себе основний удар стихії.

Крім того варто відзначити, що раніше дослідники відзначили, що літо 2018 року було одним з найспекотніших у Києві за всю історію досліджень.

Так, як пояснила начальник відділу кліматології Олена Донич, було зафіксовано перевищення кліматичної норми на більш ніж два градуси.

Відзначається, що таке явище в останні роки зафіксовано не тільки влітку, а й взимку. Середня місячна температура серпня цього року становила 22,5 градуса, а це майже на чотири градуси вище кліматичної норми.

"Цей місяць увійшов до п'ятірки найтепліших в Києві з 1881 року. Такі зміни підкреслюють глобальне потепління в світі. Відбувається зміна клімату і яскраве тому підтвердження - це температура і опади", - підкреслила Донич.

На США насувається найсильніший за десятиліття ураган "Флоренс"

Нагадаємо, мільйони людей залишаться без будинків через ураган Флорес.

Як повідомляв "Знай.ua", супертайфун-вбивця Мангхут, здатний знищити Китай, зароджується у Тихому океані.

Також "Знай.ua" писав, що з'явилися фото страшного землетрусу в Японії.