У Тихому океані сформувався супертайфун Мангхут (Mangkhut). Його фото з космосу розмістив сайт Severe-weather.eu.

Повідомляється, що через кліматичну ситуацію вітер може посилюватися. На даний момент тайфун є штормом п'ятої категорії (найвищої).

Вітер в зоні урагану досягає 260 км/год, а пориви його можуть мати швидкість 315 км/ч. Найбільше від вітру можуть постраждати Філіппіни. Екстрені служби країни вже повідомили про те, що тайфун може стати причиною катастрофи.

Влада Філіппін направила співробітників екстрених служб в північну частину найбільшого острова країни - Лусона. Саме на неї в суботу ввечері повинен припасти найсильніший удар стихії.

Популярні новини зараз

Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

"Ми турбуємося про 10 млн осіб, які проживають у районах Філіппін, по яким пройде ця руйнівна буря", - кажуть представники Червоного хреста.

У теж час "Нью Йорк таймс" пише, що тайфун може зачепити Китай.

Раніше повідомлялося, що на територію Японії у вівторок, 4 вересня, обрушився потужний тайфун "Джебі".

Першою під його дію потрапила західна частина Японії, куди тайфун приніс сильні зливи та сильний вітер, вже викликавши перебої в транспортному сполученні країни.

Тайфун рухається в північному напрямку, у бік найбільшого острова країни Хонсю. Сила вітру тайфуну становить 160 кілометрів на годину і місцями досягає 215 кілометрів на годину.

Через стихію в Японії вже було скасовано понад 600 авіарейсів і призупинено курсування швидкісних поїздів між містами Осака і Хіросіма.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе закликав жителів найбільш вразливих територій країни до завчасної евакуації. Було евакуйовано близько 300 тисяч осіб, з яких 280 тисяч - з портового міста Кобе.

Нагадаємо, з'явилися фото страшного землетрусу в Японії.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, нещодавно стало відомо про страшний інцидент, який стався у Національному музеї Бразилії.

Раніше "Знай.ua", у провінції Китаю Фуцзянь пройшли сильні дощі. В результаті жахливої стихії евакуювали 3,5 тисячі чоловік.