В Білому домі відбулись серйозні зміни. Співробітникам відтепер не можна користуватися мобільними телефонами задля збереження безпеки.

Про це інформує СNN.

Таке розпорядження віддав глава апарату Білого дому Джон Келлі.

Заходи мають посилили безпеку в адміністрації. Зокрема зміни стосуються правил використання мобільних телефонів у західній частині будівлі, зокрема співробітникам відтепер заборонено проносити туди телефони, навіть службові.

Службові телефони також табу

Популярні новини зараз

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Причиною для зміни правил став інцидент із співробітницею адміністрації президента Омаросою Манігол-Ньюман, яка записувала колег на диктофон, зокрема і самого Келлі, а потім оприлюднила отримані записи.

Згідноз наказом глави апарату, співробітникам не можна буде залишати свої телефони, навіть робочі, у шафках перед входом до Ситуаційної кімнати. Замість цього працівникам треба буде залишати їх у шафках біля входу до західного крила.

Білий дім

Ці зміни було прийняті тихо, але джерела CNN повідомили, що вони напряму пов’язані зі тим, що Ньюман записала Келлі.

Зміна політики використання телефонів свідчить про чергову спробу Білого дому припинити витік інформації.

"Це відбувається у умовах підвищеної параної в останні дні, спричиненої випуском книги журналістом Бобом Вудвортом (про Трампа – ред.) та публікації в The New York Times від імені анонімного чиновника адміністрації президента Трампа", зазначає джерело.

Нагадаємо, США дадуть по руках хакерам Путіна. Палата представників США прийняла законопроект, що дозволяє накладати санкції на виконавців та замовників кібератак.

"Згідно з законопроектом, під санкції може потрапити будь-яка іноземна фізична особа або організація, відповідальні за спонсорування державою кіберактивності, яка представляє значну загрозу нацбезпеці, зовнішній політиці, економіці та фінансовій стабільності США", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Знай.ua, США Комітет сенаторів заслухав справу за діяльністю банків та нерухомості РФ, щоб визначитися нарешті з зовнішньополітичним курсом по відношенню до Кремля.

Також Знай.ua писав, що Сполучені Штати заради своїх військових обезголовили Гаазький суд.