Росія почала розробляти ракетний екраноплан, який нібито буде невидимим для радарів противника.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Відмінною особливістю літального апарату стане наявність ракетного озброєння", - зазначив чиновник.

Мантуров додав, що, на думку експертів, екраноплан стане ефективною сучасною зброєю. Його нібито планують використовувати для охорони Північного морського шляху і патрулювання акваторії Чорного і Каспійського морів.

Дослідний зразок екраноплана "Орлан" з ракетним озброєнням створять в Росії до 2027 року, повідомляв у липні віце-прем'єр Юрій Борисов. Він також розповів про будівництво в рамках державної програми озброєнь кораблів на повітряній подушці "Зубр" і "Мурена".

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Екраноплан є високошвидкісним транспортним засобом-амфібією, що летить на невеликій висоті від поверхні землі за рахунок дії так званого екранного ефекту. Цей ефект полягає в різкому збільшенні підйомної сили крила і інших аеродинамічних характеристик літального апарату при польоті поблизу екрануючої поверхні, наприклад, води або землі.

Разом з тим варто відзначити, що раніше оборонно-дослідницьке агентство США DARPA представило концепт перехоплювача Glide Breaker. За твердженнями розробників, він зможе боротися з російською гіперзвуковою зброєю. DARPA повідомила про старт розробки під час презентації на виставці D60, яка була приурочена до 60-річчя агентства.

Сполучені Штати Америки, нібито, всерйоз стурбовані новітнім гіперзвуковим озброєнням Росії. Мова йде про ракетні комплекси "Кинджал" і "Авангард", повідомляють російські засоби масової інформації. Китай, який активно займається розробками гіперзвукового озброєння, також викликає тривогу у Вашингтона.

Glide Breaker – це літальний апарат невеликого розміру, який зможе знищити гіперзвукові ракети кінетичним перехопленням. Ураження цілі відбувається за допомогою всього корпусу апарату, окрема бойова частина не передбачається. Про інші деталі своєї розробки DARPA нічого не повідомляє.

Росія б`є по цілях біля Одеси і застосовує секретну зброю на Донбасі

Нагадаємо, Росію звинуватили у космічному шпигунстві.

Як повідомляв "Знай.ua", український флот йде в Азовське море, намічається щось серйозне.

Також "Знай.ua" писав, що у гаражі українця знайшли арсенал небезпечних ракет.