Перед акцією проти підвищення пенсійного віку, яка відбудеться в багатьох російських містах 9 вересня, поліція затримує учасників протесту.

Акції анонсував опозиційний політик Олексій Навальний.

У Москві затримали співробітника штабу Навального Миколу Касьяна (імовірно, його звинувачують в організації заходу без подачі заявки) і колишнього координатора московського штабу Миколи Ляскіна.

Пізніше затримали главу відділу розслідувань Фонду боротьби з корупцією Георгія Албурова.

"При затриманні не представились, підстави для затримання не сказали. Такий примусовий Убер до ОВС. Навіть паспорт не запитали. А 5 хвилин тому відійшов мій Сапсан в Пітер, я там на мітингу мав бути"

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Пізніше затримали політика і провідного на ютуб-каналі "Навальний Live" Володимира Мілова.

У Новосибірську затримали заступника координатора місцевого штабу Навального Кирила Левченко.

У Томську суд заарештував на 25 діб організатора мітингу 9 вересня, волонтера штабу Навального Андрія Фатєєва, повідомила координатор місцевого офісу політика Ксенія Фадєєва. За її словами, Фатєєв затриманий напередодні біля свого будинку співробітниками Центру "Е" МВС, які попросили його проїхати з ними до відділку, його звинуватили в повторному порушенні правил проведення акції через заклики брати участь в мітингу проти пенсійної реформи.

У Челябінську в штаб Олексія Навального намагаються потрапити двоє невідомих, повідомив координатор штабу Борис Золотаревский.

Заявнику акції 9 вересня Олександру Бєляєву вручили повістку - активіста викликали до Слідчого комітету на допит у кримінальній справі. 7 вересня Бєляєва затримали в центрі міста і доставили в прокуратуру для вручення застереження про неприпустимість проведення акції проти пенсійної реформи.

У Комсомольську-на-Амурі затримали депутата міської думи Олега Панькова. Він знаходиться у відділі поліції № 2, йому поки що не пред'явили звинувачення. Напередодні затримали одного із заявників мітингу проти пенсійної реформи - Олену Петровську. Вона все ще перебуває в відділі поліції.

У Краснодарі заарештовані прихильники Навального Олексій Мандрігеля (7 вересня його заарештували на десять діб) і Віра Холодна (на 10 діб заарештували 6 вересня) оголосили голодування.

Серафима Тебеніхіна з Кемерова, згідно з отриманою порядку, повинна з'явитися в суд 9 вересня, за півгодини до передбачуваного початку акції. Її хочуть судити за статтею про демонстрацію нацистської символіки, розміщеної на сторінці у вконтакте, яку видалили півроку тому.

У Саратові 7 вересня на півтори години затримали екс-координатора штабу Навального Михайла Муригіна.

Варто відзначити, що ще раніше російського опозиціонера Олексія Навального заарештували на 30 діб. Тверський суд Москви визнав його винним у повторному порушенні правил проведення публічного заходу (ч. 8 ст. 20.2 КоАП). Про це повідомляють російські ЗМІ.

Навальний був затриманий 25 серпня співробітниками Омону, які зламали йому палець.

Затримання Навального і "зламаний мізинець"

Нагадаємо, Google видалила Навального.

Як повідомляв "Знай.ua", Навального терміново госпіталізували після "розмови" з катами Путіна.

Також "Знай.ua" писав, що мережу підірвала їдка карикатура на цинічне вкидання Путіна.