Про громадян Російської Федерації Руслана Боширова та Олександра Петрова, яких британська поліція підозрює в отруєнні колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері, майже нічого не відомо. Скупі дані про людей зрілого віку підштовхують до думки про можливу правоту британців: чоловіки з вигаданими іменами працюють на російську розвідку, пише «Фонтанка».

За офіційними даними, Боширов і Петров 2 березня 2018 року вилетіли з Шереметьєво до Лондона (аеропорт Гетвік) рейсом «Аерофлоту» SU2588 з 150 пасажирами на борту.

«Підозрювані придбали авіаквитки за закордонними паспортами серії «65», номери документів відрізняються останньою цифрою: …1297 і …1294. По всій видимості, на руках у Боширова і Петрова вже були зворотні квитки, причому на два поспіль рейсу з аеропорту Хітроу в Шереметьєво – вечірній 4 березня і нічний 5-го. Британська влада вважаює, що підозрювані скористалися першим», — повідомляє видання.

Відкриті джерела майже нічого не пишуть про Боширова. Народився 12 квітня 1978 року в Душанбе, в Москві зареєстрований в 25-поверхівці на Великий Набережній. Мешканці будинку кажуть, що у вказаній квартирі живе стара жінка. Правда, припускають, що чоловік може бути її сином, який там зареєстрований, але ніколи не жив.

Популярні новини зараз

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

У 2015 році на Боширова заводили дві справи за автомобільні штрафи, отримані 20 і 23 липня. Дивно те, що їх номери йдуть не по порядку: перше — №433048, друге – №432322, хоча їх оформляло один відділ судових приставів. При цьому інформація про Боширова відсутня на порталі світових суддів Москви справи і в банку даних виконавчих проваджень.

У мережі Боширов теж не дуже активний: створені в 2014 році сторінки - порожні. У Facebook у нього є один друг — дівчина з України. У «ВКонтакте» зазначено, що в 2004 році він закінчив географічний факультет МГУ за напрямом «Гідрологія суші».

Обом чоловікам видали паспорти 65-ї серії близько двох років тому. У вересні 2016 року-березні 2018-го вони відвідали Амстердам, Женеву, Мілан, неодноразово – Париж. Петров до справи Солсбері як мінімум один раз був у Лондоні – з 28 лютого по 5 березня 2017 року.

Даних за Петрова ще менше. Народився 13 липня 1979 року, працює нібито ФГУП НВО «Мікроген» (російський національний виробник імунобіологічних препаратів, створений у 2003 році злиттям 14-ти підприємств імунобіологічної галузі). Антитерористична поліція Великобританії вважає імена Боширова і Петрова псевдонімами, а їх особистості залегендованими. Скотланд-Ярд буцімто знає їх справжні імена. Згідно із заявою прем'єр-міністра Терези Мей, вони служать в ГРУ Міноборони РФ.

Нагадаємо, Путін швидко замітає сліди, поки Британія називає винних в отруєнні Скрипалів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Британія придумала покарання для Кремля.

Також "Знай.uа" повідомляв, що в мережі показали флакон, з якого отруїли Скрипалів.