У Катав-Іванівському районі Челябінській області (Росія) стався потужний землетрус. Місцеві сейсмологи вже заявили про численні руйнівні наслідки.


Землетрус у Росії


Як зазначив у коментарі місцевим ЗМІ міністр громадської безпеки регіону Євген Савченко, землетрус магнітудою 5,6 бали зачепив чималу територію, зокрема , Ашінський райони та Усть-Катав.


Крім того, поштовхи відчувалися і в інших районах Челябінської області і Башкортостану, рятувальники, до речі, всі телефони вимкнули - на це скаржаться користувачі соціальних мереж, котрі опинилися в самому епіцентрі лиха:

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Екстрені служби отримали 627 звернень від мешканців трьох муніципалітетів. Всі ці виклики відпрацьовуються, крім того, організований суцільний обхід фахівців по житлових будинках, установах та об'єктах інфраструктури. Поки єдина міра реагування, яку довелося застосувати, - це те, що була евакуйована лікарня в Катав-Іванівський області, на приміщенні якої помітили тріщини. В даний момент вся інформація зводиться, потім буде зрозуміло, чи потрібно приймати якісь рішення і вводити особливі режими в даних територіях", - пояснив Савченко.


Перші поштовхи, зі слів місцевого населення, були відчутні зранку 5 вересня. Епіцентр знаходився в районі села Орлівка в Катав-Іванівському районі на глибині 10 кілометрів.

Про руйнування і постраждалих не повідомлялося. МНС РФ організувало 16 груп по обстеженню будівель і споруд.


Дивіться: Землетрус у Челябінську


Нагадаємо, у Гватемалі прокинувся небезпечний вулкан Фуего, близько 25 людей загинули, 653 особи евакуйовано у тимчасові притулки.
Як повідомляв Знай.ua, у Японії в районі префектури Гумма, що знаходиться в центрі острова Хонсю, стався землетрус магнітудою 4,7 балів. Також Знай.ua писав, що вчені розкрили страшну долю Антарктиди