Першою під його дію потрапила західна частина Японії, куди тайфун приніс сильні зливи та сильний вітер, вже викликавши перебої в транспортному сполученні країни.

Тайфун рухається в північному напрямку, у бік найбільшого острова країни Хонсю. Сила вітру тайфуну становить 160 кілометрів на годину і місцями досягає 215 кілометрів на годину.
З-за стихії в Японії вже було скасовано понад 600 авіарейсів і призупинено курсування швидкісних поїздів між містами Осака і Хіросіма.


Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе закликав жителів найбільш вразливих територій заходу країни до завчасної евакуації. Було евакуйовано близько 300 тисяч осіб, з яких 280 тисяч - з портового міста Кобе.
Погодна служба Японії попереджає, що тайфун "Джеби" може викликати зсуви, повені і торнадо в країні.
"Джеби" став двадцять першим за рахунком тропічним штормом, що зародився в Тихому океані в цьому році. За даними національного метеорологічного управління Японії, зараз швидкість вітру в епіцентрі стихії сягає 45 м/с з поривами до 60 м/с. Передбачається, що вже у вівторок тайфун досягне узбережжя Японії. На заході країни прогнозується до 500 міліметрів опадів за добу.

Популярні новини зараз

Втомлені та злі українці збунтувалися через "світлове шоу" в столиці вночі: YASNO спробували виправдатися

Власникам карток приготуватися: "Ощадбанк" змінює тарифи за обслуговування рахунку

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Українці можуть звільнити себе від щомісячної сплати за доставку газу: що потрібно зробити

Показати ще


Зазначимо, що за останні два місяці на Японію обрушилися відразу кілька тайфунів. На початку липня тропічний шторм "Прапірун" став причиною загибелі понад 220 осіб

Нагадаємо, що в результаті сильних злив і зсувів на заході Японії на початку липня загинули щонайменше 13 людей, ще 45 вважаються зниклими без вісті. зокрема, в префектурі Хіросіма вже відомо, що п'ятеро загиблих, серед яких 60-річний чоловік, який у момент трагедії знаходився у власному будинку, якого поховало величезна кількість мокрого грунту. Крім того відомо, що в префектурі Хего потонув 59-річний чоловік, який у момент трагедії чистив зливні труби, ще одна 52-річна жінка потонула у річці в префектурі Осака, що вийшла з берегів.
Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що знайдений спосіб протистояти стихійним лихам.
"Знай.uа", що названі головні ризики для людства в 2018.