Президент РФ Володимир Путін найближчим часом має намір "демонтувати Євросоюз" – принаймні, у цьому впевнений лідер Франції Еммануель Макрон.

"Я поважаю Володимира Путіна, і я є одним з тих, хто вважає, що ми повинні разом з Росією вибудувати нову архітектуру безпеки - ми потребуємо подібну дискусію разом з Росією. Але мрія Володимира Путіна - демонтаж Євросоюзу", - заявив Макрон в ефірі одного з місцевих каналів, додавши, що поважає Путіна як лідера, але своєї позиції не змінить.


Також даючи відповідь на питання про те, що Швеція може вийти з ЄС, глава Франції підкреслив, що "не бачить майбутнього цієї країни без європейської системи цінностей". Раніше Макрон заявив, що ЄС потрібні стратегічні відносини з РФ у сфері оборони. За словами глави Франції, стратегічні відносини з Туреччиною і РФ "принесуть стабільність".


Макрон і Путін: непрості стосунки Росії та Франції

Популярні новини зараз

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще


Макрон демонстрував безкомпромісність в питанні санкцій щодо Росії, вимагаючи їх збереження.

У своїй програмі він відкрито називав Росію загрозою для Європи, у тому числі з точки зору безпеки. Тепер же дехто запитує, чи варто було приймати з візитом Путіна так скоро після вступу Макрона на посаду. Такий підхід політичного реалізму з боку Макрона декого роздратував, але зустріч у Версалі засвідчила, що занепокоєння були марними. Еммануель Макрон не пішов на жодні компроміси.

Відновлення діалогу з Москвою, який і за його попередника президента Франсуа Олланда відбувався не дуже гладко, тепер пішло за планом Єлисейського палацу: Макрон задавав тон, а Путін виступав "на других ролях".
Макрон продемонстрував рішучість, повторно озвучивши свою критику у бік Росії в присутності її президента. Він засудив дезінформацію, яка ллється з пропагандистського каналу RT та агентства Sputnik. Під час виборної кампанії у Франції вони поширювали наклеп проти Макрона.


Вторгнення на Донбас та анексія Криму є неприйнятними. Лише з цих позицій можливе відновлення діалогу з Москвою. Хоча Макрон і довів свої дипломатичні здібності, говорячи про те, що мінські угоди мають виконувати обидві сторони - Україна та Росія, все ж він не залишив сумнівів щодо того, на кому, на його думку, лежить основна вина за їх невиконання - на Москві.


Дивіться: спільна конференція Путіна і Макрона


Нагадаємо, російський пропагандист Володимир Соловйов запустив нове кремлівське шоу на телебаченні.
Як повідомляв Знай.ua, війна у Сирії отримала несподіваний фінал.
Також Знай.ua писав, у Європі заарештували російське судно.