Співробітники російського посольства у США заявили про "українське піратство" в Азовському морі. Причиною тому ймовірно стала ситуація із затриманням судів "Норд" і "Механік Погодін".


Ситуація в Азовському морі


Відповідне повідомлення опублікували на сторінці посольства в Facebook на заклик Держдепартаменту США, щоб Росія припинила обмеження судноплавства.


"Держдеп в особі офіційного представника Хізер Нойерт перейнявся легітимними зупинками для перевірок суден в Азовському морі. Примітно, що з" сотень "судів не названо жодне (це важливо для розуміння політики подвійних стандартів). Держдеп свідомо пішов від цього. Адже тут замовчують факти українського піратства. Наприклад, захоплення траулера "Норд" українськими прикордонниками 25 березня в Азовському морі разом з командою, що складається з кримських рибалок, які не визнають себе українськими громадянами", - йшлося у повідомленні.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще


Дипломати нагадали, що 10 серпня українські силовики заблокували в порту Херсона російський танкер "Механік Погодін". На борту знаходяться 12 членів екіпажу, у них уже побували представники ОБСЄ. При цьому в посольстві пов'язали це з "проблемою росіян в американських в'язницях":


"Перш за все йдеться про викрадення російських громадян за кордоном для подальших процесів над ними в США, супроводжуваних психологічним тиском і заздалегідь відомими обвинувальними вироками".


В заяві згадувалася і студентка Марія Бутіна – її взяли нещодавно під варту, у посольстві вимагають надати можливість вести діалог із затриманими, котрі знаходяться за гратами на території США.


Дивіться: ситуація в Азовському морі


Нагадаємо, на приєднаному до МКС російському пілотованому кораблі "Союз" стався витік повітря.
Як повідомляв Знай.ua, Сполучені Штати заявили про готовність припинити членство у Світовій торговій організації .
Також Знай.ua писав, оприлюднено розшифровку телефонних переговорів президентів Росії і США Бориса Єльцина і Білла Клінтона.