Попри те, що покупці нерідко мають претензії до супермаркету, свої права, на жаль, знають не всі. Та й не кожен співробітник торговельної мережі знайомий із Санітарними правилами, де прописані всі вимоги щодо зберігання продуктів.

Про це повідомляє Politeka.

Перше характерне порушення, на яке ви можете поскаржитися – неправильно складені сипучі продукти. Вони повинні лежати у мішках та на спеціальних стелажах, відстань між якими відміряється не менше 50 сантиметрів від стін та 15 сантиметрів від підлоги. Це ж саме стосується хлібобулочних виробів.

Помітивши бруд на полицях із хлібом – сміливо звертайтеся до менеджера торгового залу, адже це його завдання, слідкувати за тим, щоб там було чисто, сухо та забезпечена нормальна вентиляція. Категорично заборонено зберігати такий товар на підлозі, вважається найгрубішим порушенням.

Втім, як показує практика, не завжди знання санітарних норм гарантує вам якісний і незіпсований товар. У такому випадку не соромтеся і вимагайте повернення витрачених коштів. Якщо вам відмовили, звертайтеся до органу захисту прав споживачів. Не прийняли заяву і там? Наступним кроком, за законом, може стати візит у поліцію, особливо якщо вашому здоров'ю завдали шкоди.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Слід відзначити, що штрафні санкції останнім часом зовсім не лякають керівництво супермаркетів. Їх обсяг занадто малий, якщо враховувати кількість магазинів в одній мережі і прибутки від них.

Згідно із Законом України "Про захист прав споживачів", за протерміновану продукцію власник заплатить не менше 5 неоподатковуваних мінімумів (85 грн), або 200% від вартості залишку партії товару.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у київському супермаркеті помітили кота, який справляв природну потребу просто в ємності із ваговим цукром.