У Польщі наприкінці травня бракує працівників з України для збору полуниці, тому велика частину врожаю досі залишається не збираною.

Про це заявив президент Національної асоціації виробників овочів і фруктів Польщі Анджей Ґайовнічек, передає Польське радіо.

За його словами, однією з причин цього може бути те, що у багатьох українців наразі є проблеми з в’їздом до Польщі.

Також він підкреслив, що під загрозою зараз перебуває врожай вишні та малини.

Популярні новини зараз

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Ґайовнічек додав, що проблеми з в'їздом українців у Польщу виникли через зміни, які введено в адміністративно-правових нормах.

"Працівники з України дуже довго чекають на візи. Натомість на основі біометричних паспортів їх не впускають до Польщі, оскільки, в оцінці Митної служби, на основі цих паспортів можуть в’їджати лише туристи. Проте, згідно з законом, власники цих паспортів також, протягом 3 місяців, можуть працювати", — каже Ґайовнічек.

“Знай.ua” нагадує, сезон полуниці зараз у самому розпалі: її продають на кожному розі, будь-якого розміру та солдкості. Вона не тільки низькокалорійна, але ще й чудово впливає на імунітет, травлення, рівень цукру. Також ця чудо-ягідка допоможе залишатися красивою і квітучою. Дізнайтеся, чому поїдання полуниці і маски з неї можна порівняти з походом в ЅРА.

Нагадуємо, полуниця - неймовірно смачний і корисний продукт, якщо вживати її в сезон. Та ягода, яка з'являється на полицях супермаркетів за два-три місяці до збирання врожаю, може бути не тільки некорисною, а навіть небезпечною для вашого організму.

Про це розповіла дієтолог Ксенія Шкляр.

За словами фахівця, у цей час до складу полуниці входить велика кількість шкідливих речовин - нітратів і пестицидів. Ризики зростають, якщо вона ще і полежала кілька днів.

Лікар каже, що в таких ягодах практично немає вітамінів, а нітрати, за допомогою яких її вирощували, в холоді (наприклад, у холодильнику) перетворюються в нітрити - канцерогенні речовини, вкрай небезпечні для організму.