Найбільшу небезпеку для здоров’я людини у громадських туалетах становлять предмети та поверхні, до яких торкаються люди. Серед них – кран, мильниця, паперові рушники та дверна ручка.
Найбільш небезпечними для здоров’я людини в громадських туалетах виявилось далеко не сидіння. Про це пише Conversation, посилаючись на дослідження експертів.
Після того як людина справила потребу, вона торкається до крана, мильниці та паперових рушників – саме на цих предметах зазвичай накопичується найбільша кількість шкідливих бактерій.
Крім того, брудними стають дверні ручки, оскільки не кожен відвідувач туалету миє руки.
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
При цьому дослідники переконані, що сидіння унітазу не становить небезпеку для здоров’я, оскільки основний шлях потрапляння мікробів в організм людини – через руки в рот.
Щоб знизити контакт з бактеріями, автори статті рекомендують закривати кран і відчиняти двері вбиральні за допомогою своєї серветки чи паперового рушника.
Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені дослідили, що кухонні рушники можуть бути небезпечними для здоров'я.
Вчені Університету Маврикія провели дослідження і виявили, що багаторазове використання кухонних рушників сприяє зростанню патогенних мікробів на них. У свою чергу, це може привести до харчових отруєнь у членів сім'ї.
Експерти провели ослідженя в результаті якого на 49% кухонних рушників виявили ріст бактерій, який прямо залежав від кількості дітей та інших членів сім'ї, які проживають в будинку.
Серед патогенної мікрофлори вчені виявили коліморфні бактерії (36,7%), ентерококи (36,7%) і золотистий стафілокок (14,3%).
Коліморфні бактерії найчастіше зустрічалися на вологих і багаторазових рушниках. Їхному зростанню, а також появі золотистого стафілокока сприяло вживання м'ясних продуктів в будинку.
Саме ці потенційно патогенні мікроорганізми можуть потрапляти в їжу і викликати розлади шлунково-кишкового тракту.