Найбільшу небезпеку для здоров’я людини у громадських туалетах становлять предмети та поверхні, до яких торкаються люди. Серед них – кран, мильниця, паперові рушники та дверна ручка.
Найбільш небезпечними для здоров’я людини в громадських туалетах виявилось далеко не сидіння. Про це пише Conversation, посилаючись на дослідження експертів.
Після того як людина справила потребу, вона торкається до крана, мильниці та паперових рушників – саме на цих предметах зазвичай накопичується найбільша кількість шкідливих бактерій.
Крім того, брудними стають дверні ручки, оскільки не кожен відвідувач туалету миє руки.
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
При цьому дослідники переконані, що сидіння унітазу не становить небезпеку для здоров’я, оскільки основний шлях потрапляння мікробів в організм людини – через руки в рот.
Щоб знизити контакт з бактеріями, автори статті рекомендують закривати кран і відчиняти двері вбиральні за допомогою своєї серветки чи паперового рушника.
Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені дослідили, що кухонні рушники можуть бути небезпечними для здоров'я.
Вчені Університету Маврикія провели дослідження і виявили, що багаторазове використання кухонних рушників сприяє зростанню патогенних мікробів на них. У свою чергу, це може привести до харчових отруєнь у членів сім'ї.
Експерти провели ослідженя в результаті якого на 49% кухонних рушників виявили ріст бактерій, який прямо залежав від кількості дітей та інших членів сім'ї, які проживають в будинку.
Серед патогенної мікрофлори вчені виявили коліморфні бактерії (36,7%), ентерококи (36,7%) і золотистий стафілокок (14,3%).
Коліморфні бактерії найчастіше зустрічалися на вологих і багаторазових рушниках. Їхному зростанню, а також появі золотистого стафілокока сприяло вживання м'ясних продуктів в будинку.
Саме ці потенційно патогенні мікроорганізми можуть потрапляти в їжу і викликати розлади шлунково-кишкового тракту.