Однією з найбільш "правильних" дієт незмінно вважається система збалансованого харчування. Її особливість у простоті, доступності для кожного. Таким чином ви можете привчити організм своєчасно переключатися на потрібний режим.

Основні правила здорового харчування

Не можна допускати розвитку сильного почуття голоду, оскільки воно призводить до посиленого утворення жирових запасів. Режим дня повинен включати не менше 5 прийомів їжі через кожні 3 години. Вага порцій не повинен перевищувати 400 г.

Сніданок повинен бути обов’язковим і повноцінним – це найважливіший прийом їжі. Він допомагає запустити і прискорити обмінні процеси, а також попереджає зриви протягом дня, повідомляє Politeka.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

За 20 хвилин перед їжею завжди треба випивати 0,25 л чистої питної води. Вона м’яко запустить шлунок, заповнить його обсяг, виключивши ризик переїдання.

Після будь-якої їжі пити воду або напої можна тільки через 40-60 хвилин.

Вечеряти дозволяється, перерва між трапезою і сном не менше 3-х годин.

Вживати потрібно тільки натуральні продукти без барвників, ароматизаторів та інших хімічних добавок.

Повністю відмовитися від жирного м’яса, виключити з раціону тваринні жири.

Зразкове меню збалансованої дієти

Понеділок

Сніданок: дієтичний хлібець, яйце, листя салату без заправки.

Другий сніданок: склянка нежирного кефіру або йогурту.

Обід: овочевий суп, житній хлібець, овочевий салат із зеленню.

Полудень: фрукти.

Вечеря: відварна запечена риба з рисом.

Друга вечеря: яйце або стакан кефіру.

Вівторок

Сніданок: 2 курячих яйця, шматочок червоної риби, хлібець.

Другий сніданок: хлібець з м’яким сиром і помідором.

Обід: овочевий суп з яйцем, морквяно-капустяний салат.

Полудень: 2 плоди ківі.

Вечеря: тушкована квасоля в томаті і відварна куряча грудка, житні хлібці.

Друга вечеря: стакан нежирного кефіру або йогурту.

Середа

Сніданок: нежирна сирна запіканка або чізкейк.

Другий сніданок: фрукти.

Обід: японський соєвий суп з сиром тофу, можна додати вугра, тушковані овочі.

Полудень: цитрусові.

Вечеря: відварені або протушенние гриби з овочами.

Друга вечеря пропускаємо.

Четвер

Сніданок: гречка (бажано зелена) з помідором.

Другий сніданок: склянка знежиреного кефіру.

Обід: курячий фарш з рисом і тушкованими овочами.

Полудень: фрукти (яблука) або ягоди.

Вечеря: лобіо на основі стручкової квасолі з додаванням томатів і волоських горіхів.

Друга вечеря: стакан кефіру.

П’ятниця

Сніданок: вівсянка з ягодами і медом.

Другий сніданок: знежирений йогурт і банан.

Обід: запечений лосось з додаванням шпинатному-йогуртового соусу і яблучно-морквяно-селеровому салат, заправлений свіжовичавленим соком лимона.

Полудень: фрукти.

Вечеря: запіканка з овочів і спаржі з додаванням сиру низької жирності.

Субота

Сніданок: сир з додаванням меду і ягід.

Другий сніданок: нежирний йогурт.

Обід: борщ без м’яса, салат з грибами.

Полудень: фрукти.

Вечеря: відварна цвітна капуста (можна запекти в духовці з яйцем).

Друга вечеря: стакан кефіру.

Неділя

Сніданок: каша з кукурудзяної або перлової крупи, свіжі овочі.

Другий сніданок: нежирний йогурт з фруктами.

Обід: тушкований рис з рибою і овочами.

Полудень: склянка томатного соку.

Вечеря: рагу з овочів, але без додавання картоплі.

Друга вечеря: стакан нежирного кефіру.

Дивіться: правила збалансованого харчування

Як повідомляв портал "Знай.ua", фахівці розповіли, як правильно визначити свій тип фігури.