Не багато продуктів гідні назви «суперпродукт». Однак печінка є одним з них. Печінка живить організм енергією. Вона багата білком, з низьким вмістом калорій і містить необхідні вітаміни і мінерали.
У цій статті докладно розглядається печінку і чому ви повинні включити її в свій раціон.
Печінка є життєво важливим органом у людей і тварин. Це, як правило, найбільший внутрішній орган і має безліч важливих функцій, в тому числі:
Переробка перевареної їжі з кишечника. Зберігання глюкози, заліза, вітамінів та інших необхідних поживних речовин. Фільтрація та очищення наркотиків і токсинів з крові. Печінка, поряд з іншими м'ячами органів, раніше була дуже популярною їжею.
Незважаючи на зниження популярності, печінка, можливо, є однією з найбільш живильних продуктів на планеті. Люди часто звертаються до фруктів і овочів за вітамінами і мінералами, але печінка далеко перевершує їх за змістом поживних речовин. Невелика кількість печінки забезпечує 100% поживних речовин. Вона також багата високоякісним білком і низьким вмістом калорій. Печінка легко доступна в продуктових магазинах. У той час, як більшість тварин печінки можна їсти, загальні джерела - корова, курка, качка, ягня і свиня.
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Ось поживні речовини, виявлені в порції яловичої печінки в порції (100 грам):
Вітамін B12 допомагає утворенню еритроцитів та ДНК. Він також бере участь у здорової функції мозку.
Вітамін А важливий для нормального зору, імунної функції і розмноження. Це також допомагає органам, таким як серце і нирки, функціонувати належним чином.
Рибофлавін важливий для клітинного розвитку та їх функції. Це також допомагає перетворювати їжу в енергію.
Фолат є важливою живильною речовиною, яка відіграє роль у клітинному зростання та утворення ДНК.
Залізо для жінок менструального віку. Залізо є ще однією важливою живильною речовиною, що допомагає переносити кисень навколо тіла. Залізо в печінці - це залізо, яке найлегше поглинається тілом.
Мідь діє як ключ для активації ряду ферментів, які потім допомагають регулювати виробництво енергії, метаболізм заліза та функцію мозку.
Холін важливий для розвитку мозку і функції печінки.
Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що куряча грудка вважається одним з найпопулярніших продуктів для стрункості і рельєфного тіла. Більшість спортсменів знають, як куряче біле м'ясо впливає на нарощування м'язів. У 100 грамах міститься 23,6 грам білка.