Через війну в Україні з'явилася купа уламків від зруйнованих будинків та інших споруд - аж 600 тисяч тонн. Про це розповів заступник міністра довкілля, Олександр Краснолуцький.

Україна намагається прибрати купи уламків від розбитих будинків і шукає помічників за кордоном. У вересні 2022 року було вирішено, як це робити. Олександр Краснолуцький каже, що зараз обговорюють з іншими країнами, як допомогти Україні зібрати спеціальне обладнання:

робарки для розбивання будівельних уламків,

машини для розбору та сортування,

і все, що треба, щоб з цих уламків щось корисне зробити, наприклад, для нового будівництва.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Зруйнований будинок. Фото: скрін youtube

Японці вирішили допомогти Україні прибирати руїни. Вони працюватимуть разом, щоб швидко впоратися з купами уламків, особливо на Харківщині, де війна залишила після себе багато розбитих будинків.

В деяких містах, треба не тільки прибирати руїни після війни, ще й вирішувати старі проблеми зі сміттям. Планують зробити велику сміттєву реформу і побудувати 8 нових заводів, які будуть все сміття сортувати, переробляти і навіть перетворювати на електрику та тепло.

Зруйнований дім. Фото: Знай.UA

Це допоможе позбутися всього сміття в області. Також є закон, який допомагає інвесторам працювати без проблем і захищає їх гроші. А ще світ готовий допомогти Україні стати зеленішою і після війни перетворити усі руїни на щось корисне.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua "Чому не на фронті?": чоловік образився на жінку у супермаркеті та закінчив справу у суді

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, не всі втратять дах над головою: хто може звільнитися від кайданів комунальних боргів