Подвійне громадянство ухилянтам не допоможе: у Зеленського пояснили, у чому суть

Множинне громадянство – це давня мрія багатьох українців, які опинилися за кордоном через обставини або вимушену міграцію останніх років (через повномасштабну війну).

Ухвалення відповідного закону дозволить їм зберегти зв'язок із Батьківщиною. З ініціативою запровадження подвійного громадянства виступив Президент Зеленський, внісши законопроект до Парламенту.

Кулеба запевнив (в ефірі телемарафону), що уряд продумав усі деталі цих змін, щоб уникнути зловживань. Зокрема, множинним громадянством з окупантами користуватися не можна буде в жодному разі. Також чітко визначатиметься перелік країн, з якими воно буде дозволено.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Конфліктних водіїв покарають: за що можна отримати до 160 тисяч штрафу

На дорогах часом можна зустріти конфліктних учасників руху, які зайвий раз не проти відчитати пішохода, що перебігає дорогу, або водія, що підрізав його. Втім, така поведінка заохочується не скрізь і в деяких випадках таких водіїв можуть серйозно покарати, пише mashyna.

Конфлікти на українських дорогах не рідкість, але часто все закінчується словесною суперечкою між водіями і всі роз'їжджаються. В Україні не передбачено штрафних санкцій за образу іншого учасника руху, проте така норма діє у Німеччині.

Так, у Німеччині на законодавчому рівні закріплено заборону на образливу поведінку за кермом. Водіям забороняється робити все, що може образити іншого учасника руху – від лайки до демонстрації мови або середнього пальця.

Водії, скріншот: YouTube

Економія на світі 40%: як українцям у 2024 році менше платити за електрику

Наші читачі мають пам'ятати той факт, що ще літом 2023 року в Україні збільшили тариф на електрику. Так, незалежно від кількості спожитого, потрібно заплатити 2,64 гривні. Однак так звані "зонні" тарифи допомагають суттєво заощадити гроші на оплаті за електроенергію.

В Україні є два варіанти тарифів: двозонні та тризонні.

Про це вирішили нагадати у сюжеті журналісти одного з українських телеканалів. Двохзонний ділить добу на дві частини: день та ніч. Це дає можливість платити за світло за двома тарифами: з 7:00 до 23:00 сплачується 2,64 грн, а з 23:00 до 7:00 – по 1,32 грн.

Лічильник на електроенергію / фото

Страхового стажу недостатньо, але пенсію призначать: яку виплату отримає така категорія українців

Виникає багато питань щодо соціальної пенсії, адже не всі знають, у якому разі вона призначається. Тому слід розібратися у цьому питанні.

Про те, хто може отримати соціальну пенсію та у яких випадках повідомили фахівці Пенсійного фонду у Дніпропетровській області для видання "На пенсії".

Відповідно до закону про "Загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" у державній системі мають призначатися виплати.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Тарифи на газ: скільки доведеться платити у лютому і коли може статися підвищення

Лютий не принесе українцям сюрпризів у вигляді нових тарифів на газ. Більшість побутових споживачів продовжуватиме платити по 7,96 гривні за куб. На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Більшість українців є клієнтами компанії "Нафтогаз", яка встановила єдиний фіксований тариф для побутових споживачів – 7,96 гривні за кубометр. В уряді гарантували незмінність тарифів щонайменше до 1 травня 2024 року. Тобто у лютому доведеться платити за чинним тарифом.

В інфляційному звіті Національного банку йдеться про те, що чинний мораторій на підвищення вартості комунальних послуг, у тому числі на газу, може бути скасовано у 2025 році. Такий крок спричинить подальше збільшення тарифів для населення.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube