"Культивоване" м'ясо, також відоме як м'ясо, вирощене в лабораторії, отримало дозвіл на продаж у Сполучених Штатах.

Компанії Upside Foods та Good Meat, які виробляють так звану "культивовану курку", повідомили в середу, що отримали схвалення від Департаменту сільського господарства США до початку виробництва своїх білків на основі клітин. Про це повідомляє CNN.

Запечена курка, скріншот з відео

Good Meat, що належить виробнику рослинних замінників яєць Eat Just, заявив, що виробництво розпочнеться негайно. "Культивоване" або лабораторно вирощене м'ясо вирощують у великому баку, схожому на ті, що використовуються у броварнях.

Good Meat, що вже продає свою продукцію в Сінгапурі, рекламує свій продукт як "м'ясо без вибою", гуманніший підхід до споживання м'яса. Шанувальники сподіваються, що культивоване м'ясо допоможе боротися зі зміною клімату, зменшуючи потребу у традиційному тваринництві, що виділяє парникові гази.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Компанія раніше оголосила, що планує співпрацювати з шеф-кухарем та ресторатором Хосе Андресом щодо представлення продукту в ресторані у Вашингтоні.

Курка на солі. Фото: скріншот youtube

Вона працює з його командою над запуском, але поки що не має конкретної інформації про терміни, зазначив представник компанії. При збільшенні обсягу виробництва Good Meat може розглянути можливість співпраці з іншими ресторанами або запровадження своїх продуктів ринку роздрібної торгівлі.

Тепер Upside організовує конкурс, щоб дозволити цікавим клієнтам бути одними з перших, хто спробує продукт у США.

Нагадаємо, 3-мільйонне місто потрапило під карантин через величезний равлик: на людей "повісили" багато заборон

Як повідомляв "Знай.uа", інфекціоніст пояснила, які симптоми видадуть холеру та гепатит А: дуже важливо дізнатися їх відразу

Знай.ua писав, 3 причини, чому не можна відмовляти собі в поїданні шоколаду - більше користі, ніж ризику