Попри суттєве подорожчання м'яса в Україні, вартість молочних продуктів почала падати. Це пов'язано з тим, що з країни виїхали основні споживачі - жінки та діти.

За рік у країні знизилося споживання молочної продукції в середньому на 28%, як повідомила керівниця проекту "Оптовий збут молока" Олена Жупінас. Однак не тільки масова міграція вплинула на ситуацію, а також те, що у населення знизилася купівельна спроможність під час вторгнення рф.

Виробництво молока, скріншот з відео

"З 2019 року в Україні спостерігалася позитивна динаміка споживання молока та цільномолочної продукції. Однак у лютому 2022-го споживання за всіма категоріями продуктів, у тому числі й твердих сирів, стрімко впало: від 18 до 20% - через міграцію населення та окупацію, ще 5-8% - через інфляцію та від 3 до 5% - через інші фактори", - пояснила Жупінас.

Компанії весь зимовий період та на початку весни активно утримували вартість молока, щоб виробництво самого продукту не знизилося. Вони сподівалися, що попит зросте, щойно українці повернуться додому, але в результаті ціни довелося знизити.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Така сама ситуація спостерігається і в травні. Ціни на сировину падають, як і попит, проте сезонне збільшення надоїв не дозволить молоко подорожчати.

Молочка, скріншот: YouTube

Нагадаємо, приємний сюрприз для пенсіонерів: які доплати можуть отримати і хто

Раніше ми писали, що в Україні з 1 червня змінять правила виїзду за кордон: що потрібно знати чоловікам