Взимку у багатьох українців у гардеробі популярним одягом є пуховик, який згодом дає багато головного болю з пранням.

Звичайно, не всі мають фінансову можливість мати кілька зимових курток та пальто, а пуховик, як будь-який одяг, має властивість забруднюватись. Враховуючи зиму, відключення електрики та інше, не завжди є можливість прати пуховик, але так не хочеться ходити з брудними рукавами, які темніють у перші дні носіння. Ми розповімо вам про те, як вичистити засалені рукави пуховика без прання та хімчистки.

Зима, фото: Знай.ua

Перший спосіб: чищення пуховика за допомогою засобу для миття посуду

Найчастіше пуховик мажеться в області рукавів та кишень. Але забруднення можуть бути у різних місцях. Це ніяк не впливає на процедуру чищення, яка може проводитись у будь-якому місці за фактом забруднення.

Перший спосіб полягає в чищенні пуховика за допомогою будь-якого засобу для миття посуду. Для цього беремо якусь ємність, наливаємо до неї 100 мл води, додаємо чайну ложку засобу для миття посуду та добре перемішуємо.

Популярні новини зараз

Приватні виконавці взялися за боржників: стягують рекордні суми

Жодних покупок та готівки: карти "Ощадбанку" незабаром перестануть працювати

Пенсіонерам простягнуть руку допомоги: грошей не дадуть, але забезпечать продуктами

Всього 3 знаки Зодіаку серед 12 мають вірність: з ким варто заводити стосунки

Показати ще

Якщо ми маємо чистити світлий пуховик, до цього розчину можна додати щіпку харчової соди. Але для чищення темних моделей цього робити не слід – можуть залишитися білі розлучення.

Потім беремо зубну щітку і отриманий розчин ретельно втираємо в забруднені місця. Брудну піну, що утворюється, знімаємо мокрою ганчіркою. Процедуру повторюємо кілька разів до очищення. Після цього пуховик вивішується в тепле місце для просушування.

Пуховик, фото з відкритих джерел

Другий спосіб: чищення пуховика за допомогою оцту

На чистку пуховика цим способом йде трохи більше часу, але він є не менш ефективним і дає добрі результати. Для чищення знадобиться 9% столовий оцет та ватяні диски.

Змочуючи диски оцтом, ретельно наносимо його на забруднені місця таким чином, щоб тканина добре просочилася. Після цього пуховик залишаємо на півгодини. Якщо він сильно забруднений, після цього сліди можуть бути помітні. І тут повторюємо процедуру.

Коли буде видно результат очищення, змиваємо залишки оцту ватним диском, змоченим теплою водою. Після цього пуховик вивішуємо для провітрювання на свіже повітря щонайменше на добу, щоб зник запах оцту.

Сода, оцет, фото з відкритих джерел

Нагадаємо про звички, які погіршують життя – прокрастинація, низька самооцінка та хвороби.

Раніше ми повідомляли, що витримати Різдвяний піст можливо: коли дозволено випити вина та поласувати рибкою, правила 40 днів.