Ціни на м'ясо в українських магазинах змушують покупців хапатися за серце і, схоже, найближчим часом цінники не стабілізуються через скорочення поголів'я худоби. Про це розповів директор Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Ігор Віштак під час брифінгу у медіацентрі України.

Повномасштабна війна спричинила рекордне підвищення цін на продукти харчування, зокрема на м'ясо, яке зараз можуть дозволити собі далеко не всі українці. У найближчій перспективі зниження цін на м'ясну продукцію є малоймовірним, адже ситуація з поголів'ям худоби в країні вкрай складна.

Ціни на м'ясо, скріншот з відео

Так, Ігор Віштак оцінює ситуацію, що склалася у тваринництві, як критичну. За його словами, скорочення поголів'я худоби становить понад 20%, причому це стосується як птахів, так і великої рогатої худоби. Він додав, що якщо у першому випадку відновлення йде досить швидко, то у другому – часу знадобиться набагато більше.

М'ясо. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"Птахівництво відновлюється швидкими темпами, а щодо великої рогатої худоби, то на це потрібен час", - заявив чиновник.

Ігор Віштак наголосив, що на даний момент відпрацьовується механізм оцінки та можливих виплат зі збитків, завданих українським сільгоспвиробникам.

Раніше портал Знай повідомляв, на чому заощаджують українці з початку війни — обирають найдешевші товари.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.