Звичайно, до Нового року ще далеко і поки що мало хто замислюється про те, чи зможе влізти у святковий костюм.

Тим більше, що наступний рік – рік Кролика, сім'янина. А це означає, що зустрічати 2023 рік потрібно у зручному одязі, може навіть новій затишній піжамі. Але це все одно не привід не приводити себе в оптимальну здорову форму, а час злетить дуже швидко.

Звичайно, катувати себе дієтами або напихати "чарівними" пігулками не потрібно, але ми підкажемо вам простий спосіб схуднення. Бонусом іде підвищення імунітету.

Зарядка з дитиною, фото Знай.uа

Дієтологи вважаю, що така проста їжа, як бульйон, допоможе вам на "ура" впоратися із зайвою вагою і називають кілька причин для того, щоб зварити його вже зараз.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

1. У ньому немає зайвих калорій, але цей продукт добре насичує і сприяє зниженню ваги. У кістковому бульйоні, з погляду дієтологів, дуже багато мінералів, вітамінів та колагену. Бульйон можна вживати у будь-який час доби, навіть ввечері їм можна повечеряти без шкоди для фігури.

2. Цей продукт нам потрібен щодня, тому багато господинь заготовляють його великими порціями, заморожуючи у морозильній камері. Страву можна приготувати набагато швидше, коли є заготовлені кубики бульйону. Макарони або крупи виходять набагато смачнішими, якщо їх варити в бульйоні.

3. Концентрований склад бульйону допомагає покращувати роботу метаболізму. Супи та інші страви, приготовлені на основі курячого або овочевого відвару, легко справляються з почуттям голоду. А щоб не нашкодити фігурі, додайте в нього дієтичне м'ясо, овочі, зелень.

4. Заготовлений заздалегідь відвар заощаджує час, якого жінкам катастрофічно не вистачає.

5. Дієтичний відвар заощаджує кошти. Можна купити кістки, обрізки овочів та м'яса, застосувати залишки зелені з минулих страв та зробити з цих інгредієнтів корисний бульйон.

Декілька порад для приготування корисного та прозорого відвару:

Солити бульйон необхідно мінімально, вирівняти смак можна у процесі приготування основної страви. Сіль додаємо одразу після закипання. Це допоможе посилити відокремлення піни. Піну потрібно знімати постійно. У ній знаходиться вся каламута, яка потім потрапляє у страву.

Щоб відвар вийшов смачним, необхідно використовувати чисту воду або, якщо є можливість, мінеральну.

Сенс бульйону в тому, що за кілька годин кипіння на повільному вогні інгредієнти віддають свої корисні властивості воді. Але це відбувається лише в тому випадку, коли продукти свіжі та якісні.

Заготовки бульйону можна зберігати у холодильнику до півроку.

Не варто прискорювати процес варіння. Деякі включають плиту на максимальний рівень, але відвар повинен томитись на повільному вогні.

Варити бульйон потрібно без кришки на каструлі, щоб він вийшов прозорим.

Бульйон, скріншот із відео

Нагадаємо, що українці злили фото Олі Полякової до схуднення - "справжня пампушка" на початку кар'єри