Як відомо, в Україні вже сьомий місяць триває загальна мобілізація, і чоловікам досить часто надходять повістки. Що буде якщо не з'явитись, і як будуть карати.

Згідно з мобілізацією, військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років мають з'явитися з документами до центрів комплектування та соціальної підтримки після отримання повісток. Це потрібно для того, щоб уникнути адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Буває так, що причина, через яку ви не є у військкомат є "поважною", і юристи про них розповіли.

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

Призов на військову службу відбувається через вручення повісток. Людина уточнює дані, після чого запрошує пройти військову комісію. Після цього військовозобов'язаного вже відправляють або у військову частину, або ж додому. Там він чекатиме наступних кроків щодо відправлення на військову службу.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

мобілізація в Україні

За ігнорування повісток може прийти штраф від 170 до 3400 гривень, а от якщо ухилитися від відправки до військової частини, то можуть позбавити волі на строк від трьох до п'яти років.

Існує також низка поважних причин, через які призовник не з'являється у призначений час у військкоматі. До них належать такі:

  • Хвороба;
  • Стихійне лихо;
  • Смерть близької людини;
  • Інша поважна причина.

Повістка. Фото: Кореспондент

Скільки ще триватиме загальна мобілізація, поки що складно передбачити, адже спочатку треба завершити війну. Військові експерти передбачали ведення війни до літа наступного року, а отже, до цього часу від мобілізації ніхто не відмовиться.

Нагадаємо, що ЗСУ розгромили черговий російський підрозділ: Москва залишилася без оборони на випадок війни з НАТО

Раніше повідомлялося, що впійманим в Україні російським вчителям загрожує величезний термін: Ірина Верещук відкинула можливість обміну

Також окупант тікає з України хто на чому, педалі горять: у хід йде все - вкрадені автомобілі та велосипеди з порізаними шинами