Повномасштабна мобілізація в Україні розпочнеться лише в одному випадку.

Про це заявив начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Михайло Щербина на брифінгу в Києві.

Відзначається, що повістки для всіх громадян країни будуть розсилати лише у випадку прямої агресії російської армії. У той момент до українського війська будуть призвані всі резервісти та військовозобов'язані.

"Заходи мобілізації будуть проводитись лише у випадку відкритої агресії Російської Федерації. Тоді будуть призиватись не лише ті особи, які перебувають на зборах, а всі резервісти та військовозобов'язані, які призначені до укомплектування військ", – сказав він.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Крім того він зазначив, що на даний момент оперативний резерв ЗСУ складає понад 200 тисяч осіб.

"За даними соцопитувань, 80% цих резервістів готові прибути до ЗСУ, до своїх частин у разі відкритої агресії противника", – наголосив Щербина.

Він також нагадав, що за весь час проходження зборів викликаним резервістам гарантується збереження робочого місця та заробітної плати.

"Сума грошових виплат резервістам за місяць підготовки становить від 5200 гривень рядовим до 8600 гривень офіцерам", – зазначив він.

Разом з тим варто відзначити, що 5 грудня стало відомо, що у Києві поблизу станцій метро патрульна поліція перевіряє у чоловіків військові квитки.

"Інформація підтверджена кількома читачами, в тому числі тими, яких зупиняли. При цьому застосовується техніка брехливих дзвінків і заяв, що вони перебувають у розшуку за ухилення від проходження військової служби, навіть інваліди", - йдеться в повідомленні.

В коментарях до даної публікації користувачі Мережі зазначили, що перевірки чоловіків на наявність військового квитка помічені і в інших частинах міста. Зокрема, аналогічні рейди проходили біля станцій метро "Вокзальна" і "Чернігівська".

При цьому в Міністерстві оборони стверджують, що проблем з укомплектуванням військових частин, а також навчальних центрів у ході зборів резервістів, поки немає.

"В Україні станом на сьогоднішній день число добровольців, які прибувають у військові комісаріати для служби в армії, в рази перевершує потреби Міністерства оборони", - повідомив міністр Степан Полторак на брифінгу у середу, 5 грудня.

Нагадаємо, українська ракета "Нептун" передала привіт Путіну.

Як повідомляв "Знай.ua", Муженко попередив українців про загрозу масштабного вторгнення.

Також "Знай.ua" писав, що США зробили тривожну заяву по Україні.

В Україні розпочалися збори резервістів та військовозобов'язаних