Українців найближчим часом можуть обкласти новим податковим збором. Адже вже зараз Кабінет міністрів ініціює запровадження додаткового мита.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю Уніан. Він також розповів про основні доходи та видатки воєнного бюджету країни, стан переговорів з МВФ, а також поділився подробицями податкової та боргової політики, яку зараз проводить Україна.

За словами Сергія Марченка нова ініціатива Кабінету Міністрів України не може мати назву додаткового мита, це може бути окремий військовий збір.

Сергій Марченко - фото з Фейсбук

"Ми зараз обговорюємо це питання. Така ініціатива може не мати назву додаткового мита, це може бути окремий військовий збір. Або додатковий збір на валютообмінні операції з купівлі імпортних товарів. Ще немає остаточної концепції, тому коли і в якому вигляді буде запроваджено збір, говорити зарано", – наголосив міністр. Сергій Марченко

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Сергій Марченко розповів, що доходи від податкової й митниці суттєво зменшилися, водночас видатки на військові потреби зросли майже в 10 разів. Але динаміка щодо податкових і митних надходжень починає покращуватися.

За його словами, в березні надходження по митниці були в 7 млрд грн, у квітні – 8 млрд грн, а в травні – 9 млрд грн. А за результатами липня отримали понад 22 млрд грн. Це становить понад 56 відсотків планових довоєнних показників. Крім того, станом на 1 серпня по митниці і податковій зібрано близько 90 млрд грн.

Кабмін, Денис Шмигаль - фото Кабінету Міністрів України

Нагадаємо, українцям доплатять за понаднормовий стаж: на яку пенсію розраховувати

Як повідомляв "Знай.ua", заборона видачі повісток на блокпостах, АЗС та на вулиці: Володимир Зеленський сказав своє слово

Також "Знай.ua" писав, російський дипломат у США осоромився боєм з соняхами: "Дратує кожен символ"