Житель Запоріжжя придбав в супермаркеті торгової мережі "АТБ" тушку курки виробництва фірми "Наша Ряба", яка, за словами покупця, мала сліди хвороби і була наповнена гноєм, що показав чоловік на відео.

Запис було розміщено в Telegram-каналі "Народный Ревизор" ,який публікує користувацькі відгуки на неякісні продукти споживання.

На відео можна побачити, як українець скаржиться на отвір на тушці курки і каже, що птах має ознаки захворювання. Після цього він робить розріз ножем біля отвору, і дістає з м'яса жовту пластичну масу, яку він називає гноєм.

Як зазначила адміністрація каналу, з відео не можна зробити однозначний висновок, чи саме гній містився в курці. Однак наявність чужорідної речовини очевидна.

Скріншот Telegram

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Українець планує поскаржитися на продукт виробникові.

До редакції "Знай.ua" звернулися представники компанії "Наша Ряба" з проханням доповнити новину та пояснити ситуацію споживачам. Наводимо позицію виробника

27 березня споживач звернувся на гарячу лінію контролю якості ТМ «Наша Ряба», де повідомив про випадок. Фахівці холдингу оперативно провели службове розслідування, після чого повторно зв’язалася зі споживачем. Компанія принесла свої вибачення та домовилася про компенсацію незручностей у вигляді продукції ТМ «Наша Ряба» та брендованої сувенірної продукції марки. Конфлікт було вичерпано.

Разом з тим, хочемо повідомити, що в ході службового розслідування спеціалістами холдингу з контролю якості було виявлено причину невідповідності, про яку йшла мова в звернені споживача. Вона виникла через подразнення шкіри курки ще за її життя. Справа в тому, що, через фізіологічні особливості, курка не має щільного оперення грудної частини, а враховуючи, що під час вирощування більшість часу курка проводить сидячі, торкаючись при цьому грудкою до підстилки, це може призводити до подразнення. Це в свою чергу може призводити до виділення фібринозного ексудату у вигляді плівок, що складаються з ниток фібрину та інших білків плазми крові. Саме таке утворення й було виявлено споживачем у вищезгаданому інциденті. Через те, що дана невідповідність є прихованим дефектом, її не було виявлено під час сортування тушки, та, відповідно, не було відбраковано.

З метою запобігання даної невідповідності в майбутньому, фахівцями холдингу розроблено ряд заходів:

  • На зонах вирощування проводиться робота для мінімізації надходження птиці з подібними запаленнями на забійний комплекс;
  • Підсобним працівникам проведено позапланове навчання вимогам до сортування тушки;
  • З боку відділу контролі якості посилено контроль за сортуванням тушки.

Також, хочемо наголосити, що агроіндустріальний холдинг МХП є свідомим та відповідальним виробником, який опікується якістю продукції та здоров’ям українців. Щодня на всіх етапах виробництва проводяться тисячі тестів, що контролюють безпечність продукції. В тім, ніхто не застрахований від людського фактору. У компанії серйозно ставляться до всіх подібних інцидентів, завжди оперативно реагують на звернення споживачів та докладають усіх зусиль для врегулювання конфліктів і попередження причин будь-яких помилок з нашого боку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українка купила в АТБ вівсянку і тиждень труїла дитину цвіллю, фото викликає нудоту.

Як повідомляв портал "Знай.ua", У їжі з АТБ знайшли металевий болт, українець ледь не зламав зуби.

Також "Знай.ua" писав, що українці відкрили банку з АТБ і побачили чорну бридоту, фото.