Міжнародний день інвалідів

Цей день проголосила Генасамблея ООН в 1992 році. Його мета – просувати права інвалідів у всіх сферах суспільного життя, а залучити громадськість до їх проблем. У 2006 році в грудні Генасамблея прийняла Конвенцію про права інвалідів. Це правозахисний документ, який одночасно є договором про права людини та інструментом розвитку.

Всесвітній день комп'ютерної графіки

Це свято відзначають 3 грудня, хоча поки воно неофіційне. Ідею провести його висунула в 1998 році американська компанія Alias. Дату вибрали, тому що 3 December дає поєднання 3D. Спочатку пропозицію підтримали 3D аніматори, а потім приєдналися Adobe, nVidia, Wacom та інші відомі компанії. Спочатку день стосувався тільки творців тривимірних зображень, але потім став святом для усієї галузі, пов'язаної з комп'ютерною графікою. Можете привітати знайомих дизайнерів, ілюстраторів всіх галузей, а також тих, хто розробляє 3D-моделі.

Всесвітній день комп'ютерної графіки, фото: Руспех

Міжнародний день боротьби з пестицидами

Цей день запустила Мережа по боротьбі з пестицидами в 1998 році. Справа в тому, що саме 3 грудня 1984 року сталася екологічна катастрофа на заводі пестицидів у Бхопал, Індія. Девіз цього дня: «Пестициди – безвихідь цивілізації». Його мета – залучати більше уваги світового суспільства, щоб вирішити проблеми, які виникли за рахунок виробництва і використання цих хімікатів. Замість них висувають концепцію органічного землеробства, яке засноване на поєднанні різних рослин, заміні добрив на органічні, а також на контроль над шкідниками. Але поки вона не знайшла масштабного практичного застосування.

Міжнародний день боротьби з пестицидами, фото: agriexpert.ru

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Православні свята:

  • Мученика Платона Анкірського.
  • Собор святих Естонської землі.
  • Різдвяний піст.

День Прокла

Свято отримало назву на честь святого Прокла, який в 5 столітті служив архієпископом у Константинополі. Зазвичай до цього дня вже встановлювався санний шлях і люди їздили саме на санях. Дивилися і за погодою. Якщо сьогодні випадає сніг, то 3 червня буде дощовим днем. А ось якщо співає снігур, а сорока ховається під стріху, то скоро очікується завірюха.

Народні прикмети на 3 грудня

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Анатолій, Ганна, Арсеній, Василь, Володимир, Григорій, Омелян, Іван, Іларіон, Йосип, Ісак, Макар, Микола, Прокл, Тетяна, Текля


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.