У православному календарі цей день вшановують священномученика Ієрофея Афінського, єпископа. Інші назви свята: «Ієрофей», «Єрофей», «Лешегон». За народним повір'ям, 17 жовтня лісовик провалюється крізь землю. Розлучається лісовий господар зі своїм зеленим, опущеним додолу майже всим листя, царством, ламає зі злою досадою зустрічні дерева.

Так що якщо Лісовик зустріне людину, то може і їй переламати кістки. Але потім він йде на зимівлю. Наші предки тільки самого сміливого відправляли в ліс, щоб задобрити лісовика булочкою, хлібом і жменею солі. Коли він повернеться, потрібно устілки у взутті перестелити з носка на п'ятку і так проходити весь день. За прикметою удача буде з цією людиною весь рік.

Але якщо вам з якоїсь причини необхідно піти в ліс, то візьміть з собою палаючу березову гілку або головешку, Лісовик боїться її і не зачепить вас.

Ще раніше готували настоянку Єрофєїч, яка допомагала при шлункових хворобах. Її настоювали на душиці, м'яті, полину, майорані, тимьяні, звіробої та інших духм'яних травах. Щоб відігнати морози слід дістати зимовий одяг і трохи походити в ньому на вулиці. Однак зараз настільки спекотна погода, що потім легко застудитися, коли знімете його.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Народні прикмети на 17 жовтня

На вікнах, дверях і хвіртці потрібно розвісити зв'язки часнику. Це віджене нечисть, яка виходить зараз на вулиці. І найбільше її проказам схильні п'яниці і безбожники. Їм краще не виходити на вулицю і не пити алкоголь, щоб біси не довели до божевілля. Також не забувайте про натільній хрестик в цей день.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.