У 2020 році українцям планують змінити соціальне забезпечення. Зокрема, підвищити пенсії, зарплати працівникам державних структур та інші соціальні виплати.

Про це йдеться у відповідному законопроекті №1282-ХІІ. У законопроекті також йдеться про те, що в Україні підвищать виплати:

  • зарплата співробітників держструктур;
  • пенсія за віком, інвалідністю і втратою годувальника;
  • аліменти, які нараховуються як відсоток від окладу;
  • допомога для безробітних та тих, хто проходить перепідготовку;
  • гроші на утримання військових;
  • компенсація за отримані на виробництві травми або захворювання, а також компенсація інвалідам з дитинства, результатом недуги яких стали травми або захворювання матері на виробництві.

соцвиплати

Уряд також хоче домогтися того, щоб через 5 років 40% людей з інвалідністю працювали. Для цього потрібно стимулювати роботодавців брати таких людей на роботу і працевлаштовувати. Із нововведення - плануються вводитися ваучери на освіту для людей з обмеженими можливостями.

Також для людей з інвалідністю буде передбачена програма розвитку бізнесу. Людина зможе при бажанні відкрити свою справу. Мета уряду – збільшити кількість підприємців з-поміж осіб з інвалідністю до 20% від всіх ФОП.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

соцвиплати

Уряд також введе деякі зміни для пенсіонерів. Чиновники не обіцяють значного підвищення пенсій для літніх людей, а хоче стимулювати людей до розумного накопичення протягом робочого життя. Якщо людина хоче в старості отримувати більше грошей - вона сама повинна докласти до цього зусилля.

Нагадаємо, що Зеленський запропонував дворічний мораторій для підприємців: що це значить та кого торкнеться.

Як повідомляв Знай.uа, скільки українців працюють після виходу на пенсію: цифри говорять самі за себе, до "покращення" ще далеко.

Також портал Знай.uа писав, українцям проведуть індексацію доходів: хто отримає більше вже в жовтні.