Наша країна неймовірна - наповнена чудовими красотами природи, яка має свою не менше дивовижну історію. Саме тому провести свою відпустку в Україні хочуть чимало людей. Україна славиться своїми курортними містами на Чорному морі - Одесою, Коблево, Затокою. Так само не менш популярним є відпочинок на Азовському морі. Навіть туристи з великим стажем мандрівників напевно залишаться під враженням від наявних розваг і визначних пам'яток на території України.

Який відпочинок вибрати на Україні влітку?

На території нашої країни величезна кількість різних ландшафтів, безсумнівно тут кожен мандрівник знайде для себе те, що до смаку саме йому. Береги України омивають два моря: Чорне і Азовське.

Чорне море - вабить до себе мандрівників блакитними водами і чудовими курортами. Тут вважають за краще відпочивати ті люди, які цінують комфорт у всьому.

Відпочинок в Літку

Азовське море - викликає прихильність до себе тих відпочиваючих, які не готові витрачати занадто серйозні суми на відпочинок, але все ж хочуть якісно відпочити. Бази відпочинку, готелі на цій території на порядок скромніші, але не поступаються рівню комфорту готелів на берегах Чорного моря.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

На другому місці за популярністю курортної зони є - Карпати. На цій території кожен бажаючий може собі дозволити поправити своє здоров'я в будь-який час року. А шикарні гірські пейзажі нікого не залишать байдужим.

Навіть не дивлячись, на те, що на території України величезна кількість цікавих історичних пам'яток, пріоритетним є відпочинок на морі. Так як саме тут кожен відпочивальник зможе скупатися в теплих водах, отримати насолоду від приємно теплим сонцем і оцінити прохолоду свіжого бризу.

Відпочинок на морських курортах завжди різноплановий, так як об'єднані стандартні бази відпочинку радянських часів і розкішні сучасні готелі, які відповідають усім європейським стандартам. Звичайно ж вартість вашого відпочинку буде залежати не тільки від обраної курортної зони, але і звичайно ж від рівня умов проживання і послуг які в це входять.

Відпочинок на Чорному морі Україна

Те, що варто знати про відпочинок на чорному морі - це те, що тут знаходяться найпопулярніші курорти, а саме в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях. Такий відпочинок завжди вабив чистою водою і невеликою кількістю відпочиваючих, всі наявні готелі і бази відпочинку відрізняються своїм високим рівнем комфорту і хорошими умовами для проведення часу кожного відпочиваючого.

Якщо ви є прихильником відпочинку на Чорному морі, то ціни вас приємно здивують, по відношенню до європейських курортів. Найчастіше тут відпочивають представники середнього класу та еліти, нерідко сюди приїжджають і туристи з інших країн. Все це завдяки високому рівню якості номерів і сервісів, який намагалися по максимуму наблизити до європейського рівня.

Відпочинок на Чорному морі

Для тих, хто не може визначиться куди ж йому поїхати на час відпочинку в Україні, можемо порекомендувати кілька чорноморських курортів:

  • Одеса;
  • Коблево;
  • Затока;
  • Скадовськ;
  • Чорноморськ.

Морські горизонти на цих територіях крім відпочинку на пляжі так само порадують вас достатком місць де можна відмінно провести своє дозвілля, відвідавши місцеві визначні пам'ятки. Будучи в Скадовську рекомендуємо з'їздити на острів Джарилгач. Це відомий національний природний парк, який вражає всіх різноманітністю своєї флори і фауни.

Будучи на узбережжі чорного моря в Миколаївській області, обов'язково поїдьте в подорож по Кінбурнській Косі. Це масштабний заповідник, який вражає достатком тварин і птахів. Для того, щоб відвідати найцікавіші ділянки Кінбурна, варто скористатися катера з Очакова.

Любителі розкішних клубів і ефектних ресторанів, напевно відправляться відпочивати в Одеську область. Тут кожен відпочивальник знайде для себе все необхідне для комфортного відпочинку з відмінними умовами. Ціни в готелях не на найвищому рівні, середня ціна буде варіюватися від 150 - 500 гривень на добу за одну особу. Але гості цій галузі можуть собі дозволить відпочинок на такому високому рівні, так як відвідування набережних кафе і клубів обійдеться недешево.

Тим, хто шукаєте відпочинок в тиші, варто зупиниться на таких курортах даного регіону.

Відпочинок на Азовському морі Україна

Любителів відпочивати на Азовському морі ваблять його цілющі властивості, так як море має досить високий вміст йоду. Тому відпочинок на цьому морі вибирають сім'ї з дітьми, з метою підвищення імунітету. Ще такий вид відпочинку дешевший, так, що якщо ви в пошуках бюджетного відпочинку, то вам на Азовське море.

Найбільш популярними є:

  • Бердянськ;
  • Кирилівка;
  • Генічеськ.

На цій території величезна кількість найбільш підходящий умов для того, щоб можна було насичено відпочити. У цих містах величезна кількість всіляких кафе і ресторанів, так само любителі активного відпочинку зможуть для себе знайти тут: кайтінг, поїздки на водних мотоциклах, безліч аквапарків.

Відпочинок на Азовському морі

Любителям релаксу і спокійного відпочинку варто відправитися в Бердянськ або Кирилівки. Це тусовочні міста, можуть побалувати любителів подібного відпочинку своєю розкішшю, а для тих хто хоче відпочити в тиші запропонує зручне кафе на набережній, де під шум хвиль можна спокійно відпочивати і насолоджуватися чудовими горизонтами. Вартість на житло в цих місцях складе від 100-250 гривень з людини в добу.

Які місця варто відвідати в Україні для відпочинку восени і навесні

Під час міжсезоння багато людей, не знаючи куди їм поїхати по території України, коротають свої вихідні виключно в своєму місті. Коли будете вирішувати куди ж відправиться восени або весною на відпочинок, то варто пам'ятати про такі місця:

  • Київ (столиця вас безсумнівно порадує своїм достатком для культурного відпочинку);
  • національний дендропарк «Софіївка» (Умань);
  • Петриківка, знаходиться в Дніпропетровській області;
  • острів Хортиця розташувався в Запоріжжі;
  • Асканія Нова (місце з величезною кількістю тварин, його відвідування буде цікаво як дітям, так і дорослим)

Куди варто поїхати відпочити взимку в Україні в 2019

Зимова холодна пора асоціюється у багатьох з найтеплішими святами: Новим роком і Різдвом. І більшість людей намагаються на ці свята вирушити відпочивати в інше місто, щоб можна було сповна зануритися в світ урочистостей і яскравих фарб. Для тих людей, які прийняли рішення, що будуть відзначати ці свята в не вдома, то хотілося б порекомендувати відправиться з родиною або друзями в Київ або Львів. У цих містах кожен знайде для себе відпочинок до душі і напевно незабутньо проведе ці святкові дні.

Святкування Різдва краще провести в Карпатах, так як всі місцеві жителі без винятку вірні традиціям, а коли вони хором виконують тематичні колядки, то все це дія перетворюється в чудове шоу.

Часто в зимовий період часу багато жителів південних регіонів намагаються поїхати на північ, так як саме тут можна відчути справжню зиму. В цей період часу найбільш популярними місцями відвідуваними туристами є:

  • Львів;
  • Сколе;
  • Яремче;
  • Мукачево.

Куди варто поїхати відпочити взимку

Львів цікавий своїм гостям тематичними кафе з самим смачним і ароматною кавою. Все місто просочений історією, величезна кількість вузьких вуличок, велична архітектура і дуже щирі, і доброзичливі місцеві жителі. Для тих хто вирішить дізнатися більше про місто і організувати для себе екскурсію, то для цього буде достатньо лише дізнатися у місцевих жителів куди варто піти, а вони вже проведуть вас і розкажуть трохи історії про всі цікаві місця.

Сколе - це відоме курортне місто, яке пропонує для своїх гостей відпочинок на Західній Україні. Сповна насолодитися всією наявною красою природи можна відвідавши національний парк «Сколівські Бескиди».

Західна Україна славиться своїм чистим повітрям чудовою краси горизонтами, сюди можна приїжджати щороку, і завжди будуть знаходитися нові і цікаві місця для відпочинку. Безсумнівно можна на цих територіях знайти багато недорогого відпочинку і приїхати сюди з друзями або родиною хоч на пару днів.