Депутати зареєстрували законопроект №2051-1, який заборонить реалізацію частина пластикових пакетів. Він з'явився на сайті Верховної Ради, передає Хвиля.

Закон про часткову заборону пластикових пакетів набуде чинності з 2022 року. У ньому передбачено обмеження на реалізацію в Україні поліетиленових пакетів і оксо-розкладні пакетів. За даними офіційного сайту Верховної Ради України, проект Закону про зменшення кількості окремих видів відходів з поліетилену в цивільному обороті зареєстрований групою депутатів 28 січня.

За розповсюдження поліетиленових пакетів введуть штраф від 1700 до 8500 тисяч гривень. Українцям тепер буде потрібно шукати альтернативу для них.

Згідно з законопроектом №2051-1 буде заборонено розповсюдження пластикових пакетів товщиною до 50 мікрон з 1 січня 2022 року. Обмеження обійдуть біорозкладані пластикові пакети і надлегкі пластикові пакети для упаковки свіжої риби, м'яса і сипучих продуктів і льоду.

Популярні новини зараз

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

У законі передбачається заборона на поширення оксо-розкладаються пластикових пакетів з 1 січня 2022 року. Дані пакети можуть представляти небезпеку для життя і здоров'я.

Під забороною буде агітація споживачів купувати пластикові пакети. Виробників зобов'яжуть маркувати біорозкладані пластикові пакети згідно стандартам.

Нагадаємо, в Україні заборонили купувати товари післяплатою.

Як повідомляв Знай. ua, водіям дозволять їздити без прав.

Також Знай. ua писав, що Рада рішуче вдарила по шкідливому пластику.