Близько 200 пасажирів з України другу добу в аеропорту Барселони чекають вильоту в Харків через несправний літак, який повинен був відбутися в ніч з 19 по 20 червня, передає видання ГородХ.

Повідомляється, що пасажири повинні були прибути в харківський аеропорт о 01:25 ночі, але виявилися заблоковані в аеропорту.

"Увечері 20 червня нас з речами, які витягли з літака, відвезли в готель. Там ми переночували і вранці 21 червня знову посадили в автобуси і відправили в аеропорт. Мені в автобусі поганенько було, нудило, і голова болить. Три доби я сплю по дві години. По дорозі в аеропорт один з трьох автобусів поламався, і пасажирів довозили на місце вже на таксі. Видали сніданок нам вже в аеропорту". розповіла пасажирка рейсу Таня

За даними Корреспондент.net, пасажири просили допомоги у посольства України в Іспанії, але реакції не було.

Популярні новини зараз

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще

Очевидці розповіли, що вночі літак полетів в Харків, там його відремонтували, і він вранці вилетів вже на Барселону. Іспанія дала дозвіл летіти, але без пасажирів, так як не працював зв'язок між кабіною пілота і салоном.

"Орієнтовно виліт заплановано на 15:00. Але ми вже нічому не віримо. Частина людей полетіла самостійно через Відень. Квитки за 550 євро. Але таких небагато - чоловік 10-15. Решта чекають". розповіла пасажирка

Зазначимо, що представник авіакомпанії SkyUp все ж таки прокоментував ситуацію.

"Рейс PQ 748 Барселона - Харків не вилетів вчасно. Причина - несправність системи внутрішнього зв'язку між кабіною пілотів і бортпровідниками", - відзначили в компанії.

Пасажири рейсу зацікавилися питанням отримання компенсації за їхні муки.

"На жаль, за даним рейсом немає можливості отримати компенсацію на підставі Європейського або Турецького законодавства, так як Skyup Airlines (TBA) заперечує виплати компенсацій, навіть коли це суперечить закону ЄС. У нас немає можливості змусити авіакомпанію Skyup Airlines (TBA) виконувати закон ЄС навіть через суд, тому що вона не має представництв в юрисдикції права ЄС", - сказано на сайті Сомрепѕаіг, який дозволяє перевірити можливість отримання компенсації.

Раніше Знай.uа повідомляв, у аеропорту "Бориспіль" паніка, десятки пасажирів YanAir не можуть вилетіти.

Також Знай.uа писав, МАУ пересаджує пасажирів з літаків на автобуси.