Всю Україну приголомшило жорстоке вбивство 11-річної Даші Лук'яненко. Дитину шукали 6 діб й залучили сотні поліцейських, військових Нацгвардії та волонтерів. Тіло дитини виявили на території одного з домогосподарств у селі Іванівка Одеської області.

Єдине, що було точно відомо – неповнолітня приблизно о 14.40 вийшла з території ринку, де працюють її батьки, і вирушила в школу – на репетицію танцювального номера, пише УНІАН.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За шість діб було оглянуто багато житлових і нежитлових будинків, земельних ділянок та покинутих будівель. Всього в Іванівці, де сталася трагедія – 820 домоволодінь, в яких проживає приблизно 3,4 тисячі осіб, і майже всі вони були опитані. В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили: вдень 13 червня в місці вчинення злочину (або поруч) перебувало близько 800 осіб. З них п'ятеро заявили, що чули нестямний дівочий крик.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

В результаті чого, поліція окреслила коло підозрюваних, яке складалося з 8 осіб. Однак обшуки у їх будинках нічого не дали.

Ввечері 19 червня був проведений ще один обшук в домоволодінні, яке безрезультатно оглядали вже двічі. Разом з батьками та старшим братом в ньому проживає 22-річний Микола. Цей молодий чоловік був в числі найбільш активних волонтерів, які шукали Дашу.

Поліція встановила, що підозрюваний 22-річний Микола Тарасов в той день побачив Дашу на ринку, дочекався, коли вона йтиме повз його двір і затягнув її в будинок. Хлопець роздяг дівчинку і спробував зґвалтувати, а коли вона почала чинити опір – почав душити, завдав кілька поранень гострим предметом, після чого зв’язав ноги скотчем, надів на голову пакет, замотав кульок скотчем, прив’язав до ніг каміння і скинув в туалет. Тіло Даші виявили у 3-метровій вигрібній ямі. Її руку намацали у нечистотах, вона була повністю оголена. Лише у вухах дівчинки залишилися сережки, а на ногах - сандалі.

У своїх перших свідченнях підозрюваний сказав, що душив дівчинку в коридорі, після чого роздягнув, але нібито нічого не зробив. Потім кинув тіло в яму, а речі спалив.

"Після тривалих пошуків зниклої неповнолітньої Дарини Лук'яненко Національна поліція затримала особу, яку підозрюють у вчиненні цього правопорушення. Ним виявився місцевий житель. Основна версія, яку розглядає слідство - це вбивство на сексуальному ґрунті", - йдеться в повідомлення поліції.

Правоохоронці також показали роботу експертів і слідчих в будинку підозрюваного у вбивстві 22-річного місцевого жителя, а також як діставали тіло дівчинки з вигрібної ями. 22-річний підозрюваний ретельно знищив всі докази злочину: одяг дівчинки він спалив (на її тілі були тільки сандалики і сережки).

22-річний хлопець теж був у той день на ринку. Він розповів, що зустрів там Дашу, але пішов на кілька хвилин раніше. Дочекався її біля свого двору, затягнув у будинок, роздягнув і намагався зґвалтувати. Але дівчинка відчайдушно чинила опір, і зловмисник задушив її. Крім того, вдарив гострим предметом (шилом або ножем), а на голову надів поліетиленовий пакет, щоб перекрити доступ кисню.

Під час допиту Микола, відповідаючи на уточнюючі питання, зокрема, про причини того чи іншого свого кроку, односкладово вимовляє: "Просто так" або "Ні для чого". Але поліцейські і прокурори вважають його абсолютно осудним. Адже складається враження, що він дотримувався певної тактики: замітав сліди – позбавився від одягу трупа, якимось розчином стер сліди в приміщенні, де намагався зґвалтувати Дашу.

Також стало відомо, що пошукова група заходила в цей двір в перший же день: її привели туди службові собаки. Однак тоді шукачі не приділили цьому місцю належної уваги. Підозрюваний активно брав участь у пошуках дитини, нібито допомагаючи в розкритті злочину. Також ЗМІ стало відомо, що родичі злочинця дружили з сім’єю дівчинки.

Нагадаємо, 13 червня під Одесою зникла 11-річна Даша Лук'яненко - дівчинка пішла на заняття в танцювальний гурток, але додому так і не повернулася.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові безслідно зникла 13-річна дівчинка.

Також Знай.ua писав, вбивство Даші Лук'яненко обросло новими деталями: цинізм підозрюваного вразив навіть досвідчених копів.